Kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokielto

|
Uutinen
Kuuntele

Neuvottelujärjestömme JUKO on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kunta-alalle. Kielto koskee työsuhteisia ja se alkoi tiistaina 6.2. kello 7.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee jäsenistöä kunta-alalla lukuun ottamatta viranhaltijoita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tiistaina 6.2. klo 7.

JUKO päätti samalla, että se voi jättää lakkovaroituksen kunta-alalle, jos tilanne sitä edellyttää. TEKin jäsenistä noin kolme prosenttia työskentelee kunta-alalla.

– Vauhditamme näin viikonloppuna keskeytyneitä kunta-alan neuvotteluja. Tavoitteenamme on yhä neuvottelutulos. JUKO on valmis palaamaan välittömästi neuvottelupöytään, jos kuntatyönantaja kutsun esittää, tähdentää JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen.

– Päätökset tehtiin nyt kunta-alan neuvottelujen vauhdittamiseksi. Kaikki JUKOn sopimusalat ovat auki, ja olemme valmiit järjestötoimiin myös muilla sopimusaloilla, Luukkainen muistuttaa.

Työnantajaa edustava KT Kuntatyönantajat keskeytti kunta-alan neuvottelut sunnuntaina 4.2. lomarahaleikkauksen kompensointiin liittyvien näkemyserojen takia.

– JUKO ei hae ylimääräistä palkankorotusta, vaan lomarahaleikkauksen kompensaatio olisi oma pakettinsa, joka koskisi epäreilun kilpailukykysopimuksen (kiky) leikkauksen kahta jäljellä olevaa vuotta. Kuntien ja koko maan taloudellinen tilanne on täysin toinen kuin Kiky-sopimusta tehtäessä. Tuntuvasti voimistunut talouskasvu kohentaa myös kuntien ja muiden julkisen sektorin työnantajien palkanmaksukykyä, Luukkainen huomauttaa.