Korosta CV:ssä mitä lisäarvoa toisit

|
Uutinen
Kuuntele

YIT:llä pohditaan, miten omaa henkilökuntaa voisi hyödyntää ja osallistaa rekrytointiprosesseissa, kertoo YIT:n rekrytointi- ja resurssipäällikkö Timo Piili.

Soitamme tämän kevään aikana viikoittain rekrytoinnin ammattilaisille ja kysymme heiltä pari työnhakuun liittyvää kysymystä.

Tällä kertaa puhelimeen vastasi Timo Piili, joka työskentelee rekrytointi- ja resurssipäällikkönä YIT:llä. 


Millainen on hyvä CV?

– Minun mielestäni hyvä CV on sellainen, josta näkee, että hakija on miettinyt, mihin tehtävään ja minkälaiseen yritykseen hän olisi tulossa. Hakijan kannattaa painottaa nimenomaan niitä asioita, mitkä ovat tärkeitä kyseisessä tehtävässä ja yrityksessä sekä mikä olisi oman osaamisen tuoma lisäarvo yritykselle.

CV:n tulee olla ytimekäs, selkeä ja siitä tulee löytyä kootusti hakijan koulutus ja työkokemus. CV:hen ei kannata listata jokaista kesätyötä, jos on kovin kokenut henkilö. Toisaalta, jos on jotakin huikeata, mikä on huomattavasti vaikuttanut tulevaisuuteen, on hyvä kertoa siitä omin sanoin myös CV:ssä.

Alkuun kannattaa laittaa pieni tiivistelmä omista vahvuuksista ja siitä, minkälaista lisäarvoa tuo yritykseen. Myös kaikki käytännön esimerkit ovat tosi hyviä, varsinkin työhaastatteluvaiheessa.

Jos oma osaaminen on hankittu muun kuin koulutuksen kautta, voi omin sanoin kertoa, minkä tyyppisistä tehtävistä ammattilaisuus koostuu. Vaikka koulutus ja CV:ssä oleva työkokemus ovat tärkeitä, ne eivät pelkästään ratkaise. Tiedot, taidot ja tekeminen laajemmassa mittakaavassa ratkaisevat, onko henkilö sopiva meille.

YIT:llä mietimme myös haettavaa tehtävää pidemmälle. Jos kiinnostumme hakijasta, pyrimme kertomaan itsekin, miten voisimme hyödyntää henkilön osaamista ja minkälaisia uramahdollisuuksia voisimme tarjota. Tällä tavalla voi syntyä ihan uusikin ajatus siitä, minkälaisiin tehtäviin henkilö sopisi.


Mitkä ovat teillä työnhaun ajankohtaiset asiat tällä hetkellä?

– Pohdimme, miten luomme erinomaisen työnhakijakokemuksen sekä miten omaa henkilökuntaa voisi hyödyntää ja osallistuttaa rekrytointiprosesseissa eli hyödyntää erilaisia verkostoja. Monesti meillä työskentelevät henkilöt pystyvät parhaiten kertomaan, minkälaista työ meillä oikeasti on.

Lisäksi käytämme hakemusvaiheessa jonkin verran videohaastatteluja, sillä se on oiva tapa kertoa omasta kokemuksesta. Rekrytointiprosessissa panostamme myös kovasti hyvään kanssakäymiseen molemmin puolin.  Rekrytoidessamme haemme sopivaa tulevaa YIT:läistä, mutta koko ajan viestimme myös meidän tarjoamistamme mahdollisuuksista hakijalle. On ihan yhtä tärkeää, että hakijalle tulee totuudenmukainen kuva meistä yrityksenä. 

Hyödynnä TEKin CV-klinikan ohjeita

Tehokkaalla CV:llä tuot oman osaamisesi fokusoidusti esille ja erotut massasta. TEKin CV-klinikalla voit työskennellä itsenäisesti ohjeitamme hyödyntäen. Jo niillä saat tehostettua CV:täsi merkittävästi! Omatoimisen työskentelyn jälkeen saat halutessasi lisäksi henkilökohtaiset kommentit CV:hesi TEKin uravalmentajilta. Voimme kommentoida myös työhakemustasi ja LinkedIn -profiiliasi.

 

Avainsanat: