KAUTE-säätiöltä lähes 800 000 euroa nuorille tutkijoille

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin erikoisrahastosta jaettiin yhteensä 30 000 euroa viidelle tutkijalle.

Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiö KAUTE on myöntänyt yhteensä lähes 800 000 euroa apurahoina kauppa- ja teknillistieteelliseen tutkimukseen ja opiskeluun. Rahoitusta myönnettiin pääasiassa lupaaville post doc- ja väitöskirjatutkijoille.
 
Kevään 2017 yleisessä haussa hakemuksia saapui ennätysmäärä (500 kappaletta) ja rahoitusta pystyttiin myöntämään 14 prosentille hakeneista. Yleisessä haussa jaettiin 655 800 euroa tutkimusapurahoina. TEKin erikoisrahastosta jaettiin yhteensä 30 000 euroa viidelle tutkijalle.
 
Tutkijat maailmalle -ohjelmasta myönnettiin rahoitusta seitsemälle hakijalle yhteensä 100 000 euroa. Tutkijat maailmalle -ohjelman tarkoitus on tukea tekniikan tai kauppatieteiden tutkijoita, jotka lähtevät tekemään kunnianhimoista tutkimustyötä korkeatasoisessa ulkomaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa.
 
KAUTE-säätiö on perustettu ekonomi- ja teekkariyhteisöjen toimesta vuonna 1956.

TEKin erikoisrahastosta tuetut tutkijat

  • FM Laura Aalto-Setälä, Åbo Akademi, Gradient-Structured Bio-Engineered Implant Surfaces, 6 000 euroa
  • M.Sc Vinay Kumar, Åbo Akademi, Novel surface engineering concepts for value-added natural fiber-based materials, 6 000 euroa
  • Arkkitehti Kari Nykänen, Oulun yliopisto, Ilmastotavoitteita edistävä yleiskaavoitus, 6000 euroa
  • M.Sc. Sahba Sabetghadam Jahromi, Oulun yliopisto, Single Photon Avalanche Detector Devices & Circuits for Miniaturized 3D Imagers, 6 000 euroa
  • DI Aleksandra Zienkiewicz, Oulun yliopisto, Noninvasive monitoring of human cardiovascular system and brain activity, 6 000 euroa

Kaikki kevään 2017 apurahansaajat on nähtävissä KAUTE-säätiön kotisivuilta. >>
 

Juhlista merkkipäivääsi tukemalla tekniikan alan tutkimusta, opetusta ja opiskelua

Merkkipäiväkeräys on kaunis ja yleishyödyllinen tapa juhlistaa syntymä- tai muuta merkkipäivää silloin, kun tavaraa on kertynyt jo riittävästi.

Viettäessäsi merkkipäivää voit lahjojen sijaan pyytää vieraita tekemään lahjoituksen KAUTE-säätiölle ja siten tukemaan säätiön edustamien alojen tutkimusta, opetusta ja opiskelua.

Avainsanat: