Katse Piilaaksoon

|
Uutinen
Kuuntele

Silicon Valley on globaali innovaatioklusteri ja must see -kohde teknologia­yrittäjille.

Nordic Innovation Housessa Business Finlandin Advisorina työskentelevä Paula Salomaa kehottaa teknologiayrityksiä seuraamaan menoa Silicon Valleyssa. 

– Piilaakso on must see -kohde kasvuhakuisille yrityksille. Se on globaali innovaatioklusteri ja niin uusien teknologioiden kuin liiketoimintamallien kehityslaboratorio. Siellä syntyvät disruptiot rantautuvat aina myös Suomeen, vähän viiveellä, mutta sen jälkeen rytinällä, Salomaa sanoo.

Nordic Innovation House tukee Piilaaksoon tulevia pohjoismaisia teknologiayrityksiä ja toimii kansallisten innovaatio-organisaatioiden yhteistyöalustana.

Salomaa neuvookin suomalaisia yrityksiä hyödyntämään kansainvälisille markkinoille pyrittäessä yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa.

Tarjotkaa Suomi-kierroksia

– Nordic-brändi on vahva. Vetovoimatekijöitä ovat korkea koulutustaso, laadukas tutkimus, teknologinen osaaminen, lojaalit työntekijät, vakaa yhteiskunta sekä puhtaus ja kestävyys.

Salomaan mielestä Suomessa riittää ideoita ja startupeja, mutta voimakkaan kasvun vaiheeseen tarvitaan lisää rahoitusta.

– Slush on saanut kansainväliset riskirahoittajat hereille Suomen suhteen, joten nyt on momentum tuoda heidät tänne tutustumaan tarkemmin yritys- ja innovaatioympäristöömme.

Hän kehottaa korostamaan muun muassa Suomen eettistä toimintakulttuuria ja yhteiskunnallista vakautta, kun suomalaiset etsivät kansainvälisiä rahoittajia.

– Nämä ovat meille niin itsestään selviä asioita, ettemme osaa nähdä niitä kilpailuetuna – sitä ne kuitenkin ovat.  Ja Suomea voisi markkinoida myös naisyrittäjien paratiisina, Salomaa vinkkaa.

Avainsanat: