Kaksi uutta lasten ja vähän aikuistenkin kirjaa

|
Uutinen
Kuuntele

Lasten houkutteleminen ohjelmistotestauksen ja luonnontieteiden pariin on nyt helpompaa kuin koskaan ennen, jos uskoo, että kirjoissa on voimaa.

Avaruusfysiikan professori Minna Palmroth ja kemian diplomi-insinööri, tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen ovat kirjoittaneet lastenkirjan Prinsessa, leijona ja maailmankaikkeuden salaisuus. Kirjan on tarkoitus innostaa erityisesti leikki-ikäisiä tyttöjä luonnontieteiden maailmaan.

Kirjoja voi hyvin lueskella samalla, kun odottaa tämänvuotista Mahtavaa matematiikka -päivää.

Palmroth ja Hiltunen kertovat halunneensa luoda kirjan, jossa tytöt ovat pääosassa, seikkailijoina ja ongelman ratkaisijoina. Kirja ottaa kantaa myös valetietoon ja sen lisääntymiseen. Kirjan on kuvittanut Sari Airola.

Kari Kakkosen Dragons Out – Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta taas johdattelee lapset ja myös aikuiset ohjelmistotestauksen maailmaan. Sekä suomeksi että englanniksi ilmestynyt kirja kertoo kahden lapsen seikkailuista, joissa lohikäärmeet häiritsevät kyliä ja linnoja.

Kirjassa on kaksikerroksinen rakenne ja sen voi lukea vain seikkailukirjana. Toisen kerroksen muodostavat selittävät osuudet, joissa kerrotaan tarkemmin ohjelmistotestauksesta. Kakkosen mukaan kirja on suunnattu erityisesti lapsille, mutta tarkoitettu kaikille yli kymmen­vuotiaille. Dragons Outin on kuvittanut Adrienn Széll.

Kirjoja voi hyvin lueskella samalla, kun odottaa tämänvuotista Mahtavaa matematiikka -päivää, jota vietämme torstaina 5. marraskuuta 2021.

Mahtavaamatematiikkaa.fi-sivulta löydät lisää kiinnostavaa materiaalia ja tehtäviä, kun liekki leimahtaa.

Avainsanat: