Kaikki kunnia naapurille!

|
Blogimerkintä

Kansantalouksien ottelussa Ruotsi on päässyt huikeaan voittoputkeen.

Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin jotain, jonka ei olisi pitänyt olla mahdollista. Suomen joukkue voitti vahvemmiksi arvioidut vastustajat yksi toisensa jälkeen. Ihmeen mahdollistivat pitkäjänteisyys, jolla joukkue oli valmistautunut kisoihin, hyvä johtaminen ja hurja yhteishenki itse peleissä. Länsinaapurin lehdissä kirjoitettiin, että Ruotsin tulisi ottaa oppia moisesta sitkeydestä. 

TEK-lehdessä kerrotaan toisenlaisesta maaottelusta, jossa ruotsalaiset vuolevat kultaa kiekkoleijonien metodeilla. Kansantalouksien ottelussa Ruotsi on päässyt huikeaan voittoputkeen. Tärkeä menestyksen avain on pitkäjänteisyys ja kunnianhimoisuus, joilla ruotsalaiset ovat satsanneet tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Se on lisännyt työn tuottavuutta ja luonut menestystuotteita.

Menestys kansainvälisessä kilpailussa vaatii sitkeyttä ja sen jälkeen toistoja, yrityksiä ja erehdyksiä.

Suomessa tutkimuksen ja tuotekehityksen rahoitusta on vuorotellen leikattu ja lisätty. Ruotsalaiset ovat ymmärtäneet, että menestys kansainvälisessä kilpailussa vaatii sitkeyttä ja sen jälkeen toistoja, yrityksiä ja erehdyksiä. 

Uusi hallituksemme on lisäämässä TKI-rahoitusta. Se on asia, jonka puolesta olemme TEKissä sitkeästi vaikuttaneet. Olemme toistaneet viestiämme poliitikoille ja yritysjohtajille tutkimustiedolla ja tapahtumia järjestämällä. 

Uskon, että pieni kilvoittelu tekee hyvää. Saan itse työskennellä startupissa eri aloja edustavien osaavien ihmisten kanssa. Kun yhteishenki on hyvä ja luotat omaan osaamiseesi, vie toisten haastaminen ja poikkitieteellinen vinoilu asioita eteenpäin. 

Avainsanat: