Ryhmä jäynäkisojen osallistujia ja järjestäjiä

Jäyniä, signaalikohinaa ja kiellettyjä aineita

|
Uutinen

Järjestyksessään 27. TEKin valtakunnalliset jäynäkilpailut kisattiin 1.-3.10. Jyväskylässä. Katso jäynävideot!

Valtakunnalliset jäynäkilpailut keräävät nimensä mukaisesti osallistujia teekkaripaikkakunnilta eri puolilta Suomea. Kilpailuihin valikoidaan kultakin teekkaripaikkakunnalta edustusjoukkue alueellisten jäynäkisojen perusteella. Jokaiselta alueelta osallistuu myös tuomari alueellisia kisoja järjestävästä organisaatiosta. Tänä vuonna kilpailut käytiin neljän joukkueen voimin Vaasan osallistuessa vain ennakkojäynällä ja Turun edustuksen puuttuessa kokonaan.

Sähköjäbät-joukkueen voittoisat jäynävideot, ennakkojäynä ja kisajäynä: Vertikaalinen GSM-signaalikohina

Timanttiset jäynät haussa 

Itse kilpailu koostuu kahdesta osasta: ennakkojäynästä joka tehdään nimensä mukaisesti ennen kisoihin saapumista ja kisojen aikaisesta jäynästä. Aiempina vuosina kisapaikalla tehtäviä jäyniä on vaadittu kaksi, mutta tälle vuodelle taakkaa päätettiin keventää jotta joukkueilla on paremmin aikaa panostaa yhteen timanttiseen jäynään. Kisapaikkakunnan linjaa tuomaristo ja perinteisesti kisat ollaan käyty teekkaripaikkakuntien ulkopuolella jäynäkulttuurin ja hyvän mielen laajemmalle levittämisen hengessä. Tänä vuonna tuomaristo totesi Jyväskylän kaipaavan syksyynsä teekkarijäynien tuomaa pirteyttä.

Otaniemen joukkue Monitoimikone voitti parhaan ennakkojäynän palkinnon Porrasjäynällään

Joukkueiden tukikohtana toimi risteilysimulaattoriksikin nimetty Laajis-hostelli jonne joukkueet saapuivat ripotellen sunnuntai-iltana. Maanantai aloitettiin TEKin ja tuomariston infotilaisuudella jossa kerrattiin jäynääjille keskeisiä ohjeita kuten TEKin paikan päällä päivystävän lakimiehen puhelinnumero. Jyväskylässä toteutettavien jäynien toteutusaika oli maanantai kello kymmenestä tiistaille samaan aikaan, jolloin palautusten tuli olla tehtynä tuomaristolla.  Nykyteknologian ansiosta käytännössä jokainen jäynä dokumentoidaan tuomariston arvioitavaksi taltioimalla jäynä videolle ja editoimalla siitä mahdollisimman hauska video. Infon jälkeen joukkueet suuntasivat hetken valmistautumisten jälkeen itse asiaan etsimään kukin Jyväskylän parasta jäynäyspaikkaa.

Skinnarilan SikaKlupin Suction Stream Kuntotuotteet valittiin vuoden parhaaksi tekniseksi jäynäksi

Kauppakeskukset ja kampukset ovat jäynäyksen luvattuja maita.
image with text

Kauppakeskukset ja korkeakoulukampukset ovat tunnetusti jäynäyksen luvattuja maita. Tämän olivat myös tiedostaneet joukkueet, sillä vain Oulun joukkue päätyi jäynäämään kampusten ja kauppakeskusten ulkopuolelle. Joukkueiden hyvä ennakkovalmistautuminen näkyi ja kaikki joukkueet saivat muutamassa tunnissa tarvitsemansa aineiston purkkiin.

Kun jäynät oli saatu editointia vaille pakettiin, oli joukkueiden muilla jäsenillä kuin editoijilla runsaasti vapaa-aikaa. Ja mihinkäs muuhunkaan se johtaisi kuin joukkueiden yhteiseen yölliseen jäynäämiseen. Jyväskylästä löytyvä jäynäämisen symboliksikin luonnehdittava Paavo Nurmen patsas saikin noin kolmelta aamuyöllä valkoisesta pyyhkeestä ja mustista roskista askarrellun teekkarilakin.

Jäynäkisan tulokset ja videot

Tulokset alla, onnittelut kaikille! #jäynä2017

Vuoden 2017 Valtakunnalliset jäynääjät:
Sähköjäbät, Tampere - Katso jäynät

Paras joukkuehenki: 
Homonaamat_Oulu, Oulu

Yleisön suosikki: 
Signaalijäynä, Sähköjäbät, Tampere

Paras somenäkyvyys: 
Homonaamat_Oulu, Oulu

Teknisin jäynä: 
Suction Stream Kuntotuotteet, SSK, Lappeenranta. Katso myös ennakkojäynä Suomeen Spinneri Kielto

Paras ennakkojäynä: 
Monitoimikone, Otaniemi: Porrasjäynä. Katso myös kisajäynä: Influenssalääkkeiden tutkimus

Lisää asiaa jäynistä sekä menneiden vuosien jäyniä Teekkarit.fi Jäynäpankissa.