Kuvassa on TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Jäsenten hyväksi

|
Blogimerkintä
Kuuntele

Muutoksen onnistumisen selkein mittari on jäsenmäärä, joka on ollut kasvussa.

Aloitimme reilut neljä vuotta sitten muutostyön TEKissä. Hallitus hyväksyi viisiportaisen muutosohjelman. Ensimmäinen porras oli sisäisen toimintakulttuurin ja johtamisen kehittäminen yhä enemmän jäsenlähtöiseksi. Toinen oli organisaatiomuutos, joka toi mukanaan rekrytointeja myös toimialan ulkopuolelta täydentämään erinomaista osaajajoukkoa, joka meillä jo oli.

Uudistimme toimitilamme niin Helsingin Pasilassa kuin Tampereen Hervannassa, Lappeenrannan Skinnarilassa sekä Turun Yliopistonmäellä, joihin on perustettu jäseniä varten omat TEK Lounget asiantuntijoidemme tapaamisia, oleilua tai vaikkapa työntekoa varten. Oulussa työ on hieman vielä kesken.

TEKin ensi kevään valtuustovaaleissa kannattaa siis äänestää.

Kuten monet ovat huomanneet, ulkoasumme on tuore ja kaikessa viestinnässämme näkyvät todelliset jäsenemme – eivät mitkään kuvapankkikuvat. Käynnissä on kampuksilla, sosiaalisessa mediassa ja erilaisissa lehdissä – Talouselämästä Seuraan – näkyvä ”Luova teknologia” -kampanjamme, jolla tuomme esiin tekniikan tekijöitä ja heidän luovaa työtään. Tekkiläisiä.

Palvelukanavien uudistus otetaan käyttöön näinä päivinä. Myös todella monet jäsenemme ovat löytäneet tilaisuuksiemme tallenteet, joita voi katsoa itselleen sopivana ajankohtana ja missä vain.

Muutoksessa vahva selkänoja on ollut valtuuston tekemä sopimus, jossa priorisoidaan kehitystyön kärjet valtuustokaudeksi, kolmeksi vuodeksi eteenpäin. TEKin ensi kevään valtuustovaaleissa kannattaa siis äänestää.

Muutoksen onnistumisen selkein mittari on jäsenmäärä, joka on ollut kasvussa. Jäsenmäärän kasvulla mitaten olemme nopeimmin kasvava Akava-yhteisön jäsen. Samoin fuksirekrytoinnissa olemme yltäneet neljä vuotta peräkkäin suurempiin lukuihin kuin koskaan aikaisemmin.

Kirjoitus on julkaistu aikaisemmin pääkirjoituksena TEK-lehdessä 4/2022.