Hankamäki: Tieto vähentää tuskaa

|
Uutinen

Suurimmissa yrityksissä ollaan suomalaiseen työehtosopimusjärjestelmään kaikkein tyytyväisimpiä.

Teollisuuden palkansaajat TP ry:n tuore kysely kertoo, että yrityspäättäjät ovat keskimäärin melko tyytyväisiä suomalaiseen TES-järjestelmään. Suurimmissa yrityksissä ollaan suomalaiseen työehtosopimusjärjestelmään kaikkein tyytyväisimpiä.

Tulos ei yllätä YTN:n puheenjohtaja ja Tekniikan akateemiset TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäkeä. Hankamäen mukaan tieto vähentää tuskaa.

”Ne, jotka tuntevat työehtosopimusjärjestelmän, tuntevat sen hyvät puolet kuten mahdollisuuden erittäin laajaan paikalliseen sopimiseen. Jos ei tunne järjestelmää, voi syntyä käsitys, että ei voi sopia tai että se on hankalaa. Se on harmi, sillä työehtosopimukset antavat paljon mahdollisuuksia sekä työntekijöille että yrityksille”, Teemu Hankamäki sanoo.

Kyselyn perusteella ne yrityspäättäjät, jotka noudattavat työehtosopimuksia ja tuntevat työehtosopimukset parhaiten, ovat tyytyväisimpiä yrityksessään noudatettuihin työehtoihin sekä suomalaiseen työehtosopimusjärjestelmään.

Kielteisimmät arviot antavat ne, jotka tuntevat yrityksissään noudatetut työehtosopimukset enintään kohtalaisesti ja ne, joiden yrityksissä ei noudateta työehtosopimuksia lainkaan.

Avainsanat: