TEK-ministerit yhteiskuvassa.
Tekkiläisiä. Anders Adlercreutz (rkp) (vasemmalla), Lulu Ranne (ps), Sakari Puisto (ps) ja Mari-Leena Talvitie (kok).

Ennätysmäärä TEK-ministereitä

|
Uutinen
Kuuntele

TEK vastustaa hallitusohjelman kirjauksia, jotka haittaavat kansainvälisten osaajien asemaa.

 

Pääministeri Petteri Orpon (kok) hallituksen ministereistä peräti neljä tulee näillä näkymin olemaan tekkiläisiä.

TEKin jäsenistä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (rkp) ja liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps) aloittivat heti ministereinä. Sakari Puistosta (ps) on tarkoitus tulla kahden vuoden päästä Suomen elinkeinoministeri ja TEKin hallituksen puheenjohtajasta Mari-Leena Talvitiestä (kok) kulttuuri- ja tiedeministeri.

Suomi on korkean teknologiaosaamisen maa ja on TEKin kannalta tärkeää, että tämän asian osaajia on myös ministereinä, jotka vaikuttavat muun muassa resurssien kohdentamiseen.

TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokelan mielestä on hienoa, että tekniikan osaamista ja ymmärrystä on nyt laajasti valtioneuvostossa.

– Suomi on korkean teknologiaosaamisen maa ja on TEKin kannalta tärkeää, että tämän asian osaajia on myös ministereinä, jotka vaikuttavat muun muassa resurssien kohdentamiseen.

Nokelan mukaan TEK aikoo vaikuttaa työmarkkina-asioiden lisäksi erityisesti siihen, että luvatut TKI-panostukset toteutetaan ja ne suunnataan mielekkäästi.

– Tähän keskeisesti kuuluu myös se, että meillä on TKI-toiminnan tekijöitä eli uudet ammattilaiset saavat korkealaatuista koulutusta ja kyvykkäät nuoret pääsevät opiskelemaan tekniikan alaa. Myös kansainvälisten osaajien saapumista Suomeen on tuettava. TEK vastustaa hallitusohjelman kirjauksia, jotka haittaavat kansainvälisten osaajien asemaa.

TEKin vaikuttamisen tavat säilyvät ennallaan, mutta terävöityvät.

– TEKin vaikuttamistoiminta perustuu vahvasti parhaaseen ja luotettuun tietoon, jota välitämme päättäjille tapaamisissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Olemme entistä enemmän aktiivinen toimija tällä kentällä ja haemme parhaat kumppanit viemään yhdessä meidän tavoitteitamme päätöksiksi.

Avainsanat: