Digitalisaatiokehityksen tukemiseen lisää resursseja

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen on ryhdyttävä ripeästi uudistamaan ja monipuolistamaan teollista perustaansa, Akava kehottaa.

Akavan mukaan valtion on tarjottava yrityksille nykyistä paremmat mahdollisuudet luoda uusia työpaikkoja uusien resurssitehokkaiden teknologioiden ja laajemmin digitalisaation pohjalle.

Muutosta voidaan tukea digitaalisissa palveluissa, teollisessa internetissä ja digitalisoimalla julkisia palveluita.

– Elinkeinorakenteen muutos onnistuu, mikäli olemme valmiit luomaan yrityksille edellytykset kokeilla, innovoida ja uudistua. Yksityisen ja julkisen sektorin ict-panostukset digitaalitalouden kasvun alustaksi ovat molemmat tärkeitä, sanoi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tänään 31. maaliskuuta Osaamisinvestoinneista kasvua Suomeen -seminaarissa.

Innovaatiotukijärjestelmää on vahvistettava

Fjäder korostaa, että korkean lisäarvon elinkeinotoiminnan kehittäminen edellyttää muutosta taloudellisessa toimintaympäristössä. Jatkuva uudistuminen edellyttää yrityksiltä innovaatiopanostuksia.

– Innovaatiotoiminnan kannustamiseen tarkoitetut yritystuet ovat tehokkaita ja elinkeinorakennetta uudistavia. Tätä innovaatiotukijärjestelmää on vahvistettava entisestään. Heikommin vaikuttavia tukia on puolestaan syytä karsia. Verojärjestelmän uudistaminen on tehtävä siten, että se kohtelee kiinteitä ja aineettomia investointeja tasapuolisesti, Fjäder painotti.

Akavan elinkeinopolitiikan asiantuntija Vesa Vuorenkoski muistuttaa, että nyt tarvitaan myös kannustavaa verotusta henkilöstön palkkaamiseen, teollis- ja tekijänoikeuksiin perustuvan liiketoiminnan luomiseen sekä teollisten ja muiden palveluiden tuottamiseen.

Lue myös uutiset:

Avainsanat: