Avoin työhakemus ei jää huomaamatta

|
Uutinen
Kuuntele

Kun lähetät avoimen hakemuksen, tuo selkeästi esiin osaamisesi ja kiinnostuksesi kohteet. Pidä myös LinkedIn-profiilisi ajan tasalla, neuvoo rekrytointikonsultti Lassi Jyrinsalo Baronalta.

Soitamme tämän kevään aikana viikoittain rekrytoinnin ammattilaisille ja kysymme heiltä pari työnhakuun liittyvää kysymystä.

Tällä kertaa puhelimeen vastasi Lassi Jyrinsalo, joka työskentelee rekrytointikonsulttina Barona Engineeringillä ja on erikoistunut teollisuuden asiantuntijoiden rekrytointiin ja resursointiin.
 

Mitä on hyvä huomioida, kun hakee töitä rekrytointifirman kautta?

– Työnhaussa ei ole juurikaan eroa siinä, hakeeko suoraan yritykseen vai Baronan kaltaisen rekrytointifirman kautta. Käytännössä prosessi eroaa siinä, että rekrytointifirman kautta haettaessa henkilö on rekrytointiprosessin alussa yrityksen sijasta tekemisissä rekrytointifirman kanssa.

Baronalla on tapana ilmoittaa työpaikkailmoituksessa, mihin asiakasyritykseen haettava työtehtävä sijoittuu. Hakijan kannattaakin samalla tutustua yritykseen ja sen toimintaan, vaikka olisikin tulossa haastatteluun Baronalle.
 

Miten suhtaudutte avoimiin hakemuksiin ja mitä on hyvä pitää mielessä niitä lähettäessä?

– Suosittelen ehdottomasti avoimien hakemuksien jättämistä! Voi olla, että juuri sillä hetkellä ei löydy sopivaa tehtävää hakijalle, mutta tilanne muuttuu jatkuvasti.

Avoimet hakemukset säilytetään meidän tietokannassa, ja kunkin haettavan työpaikan kohdalla tarkistamme tietokannastamme, onko siellä sopivaa profiilia tehtävää varten. Käytämme apuna hakurobottia, joka auttaa profiilien löytymistä.
 

Mitä avoimessa hakemuksessa kannattaa tuoda esille?

– Kun ei ole hakemassa mitään erityistä tehtävää, on tärkeää tuoda esille omaa osaamista: mitä on tehnyt ja missä ovat omat vahvuudet.
Avoimessa hakemuksessa kannattaa selkeästi kertoa, mitkä ovat omat kiinnostuksen kohteet, mitä pitää seuraavana askeleena urallaan ja millaisista tehtävistä olisi kiinnostunut. Työhakijan kannattaa lähettää avoimen hakemuksen kanssa myös CV.

On myös tärkeää, että pitää oman LinkedIn-profiilin ajan tasalla. Profiilissa kannattaa kertoa ytimekkäästi omasta mielestään tärkeimmät tiedot. Ainakin koulutus ja työhistoria kannattaa pitää jatkuvasti päivitettynä. Profiiliin on hyvä lisätä oma kuva ja muut tiedot, mitkä itse kokee relevantiksi nykytilanteen kannalta. Jos aikaa ja kiinnostusta riittää, voi lisätä muitakin kokemuksia ja osaamisia.

Työnhaun kanavat

Töitä etsiessä kannattaa käyttää kaikki mahdolliset kanavat hyväkseen. Tutustu TEKin kotisivuilta vinkkejä eri kanaviin.
 

Avainsanat: