65 tekkiläistä pääsi kunnanvaltuustoon

|
Uutinen
Kuuntele

Noin 200 tekkiläisestä kuntavaaliehdokkaasta 65 pääsi kunnanvaltuustoon varsinaisina valtuutettuina, ja 40 ehdokasta varavaltuutetuiksi.

Eniten tekkiläisiä on Espoon valtuustossa (7) ja Lappeenrannan valtuustossa (6).

Puolueista Kokoomuksessa on eniten tekkiläisiä (39 valtuutettua) ja toiseksi suurin tekkiläinen kuntapuolue on vihreät (18 valtuutettua). Muille puolueille jäi yksittäisiä paikkoja. *

Mitä mieltä olet läpipäässeiden tekkiläisten valtuutettujen lukumäärästä, TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela?

– Nähdäkseni 65 valtuutettua 35 kunnassa on varsin kohtuullinen tulos. Enemmänkin toki olisi voinut toivoa ja yritämme tehdä jatkossa työtä, että entistä suurempi joukko tekkiläisiä saa äänensä kuuluviin.

Entä mitä mieltä olet valtuutettujen alueellisesta jakautumista? Esimerkiksi Helsingin valtuustoon pääsi vain yksi tekkiläinen.

– Tuloksissa näkyy vahvasti se, että yliopistopaikkakunnilla, joissa tekniikalla on asemaa, löytyy ehdokkaita ja menestystä. Helsinki on omalta osaltaan pettymys, kun ehdokkaita oli kuitenkin varsin hyvin. Mutta esimerkiksi Lappeenrannassa tekkiläiset tekivät hienon tuloksen.

Mitä mieltä olet kuntavaalien äänestysprosentista?
 
– Äänestysprosentti on suuri pettymys ja kunnissa olisikin tulevaisuudessa tehtävä entistä enemmän kuntalaisia päätöksentekoon sitouttavia toimia, jotka parantaisivat myös äänestysprosenttia tulevaisuudessa.

TEK toivoo kuntavaaliteeseissään kuntien lisäävän rahaa lasten ja nuorten hyvinvointiin, muuttavan Suomen hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä, digitalisoivan palvelunsa ja tekevän hankintansa kestävästi.

Onnea valtuustoon valituille!

Juttua kirjoitettaessa äänten tarkistuslaskenta oli vielä meneillään, minkä johdosta lopullisten valtuutettujen määrä saattaa muuttua.

Lue lisää: