Ihmisiä kävelee rappusissa

34 000 yliopistolaisen palkankorotuksista syntyi neuvottelutulos perjantaina 24.3.

|
Uutinen

Yliopistojen palkankorotusneuvotteluissa on saavutettu perjantaina aamupäivällä 34 000:tta palkansaajaa koskeva neuvottelutulos.

Kaksivuotisen sopimusratkaisun sisällöstä kerromme, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. JUKOn yliopistoneuvottelukunta ja hallitus kokoontuvat 28. maaliskuuta.

Yliopistojen yleisestä työehtosopimuksesta neuvottelevat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat Sivista.

JUKOn edustamien akavalaisten liittojen jäsenet työskentelevät yliopistoissa muun muassa tutkimuksen, opetuksen ja hallinnon sekä johdon tehtävissä.

Neuvotteluhistoria

Neuvottelut kuluvan vuoden palkankorotuksista alkoivat 17. tammikuuta. Ne ovat osa viime vuoden huhtikuussa solmittua kaksivuotista työehtosopimusta, jossa on sovittu, että vuoden 2023 palkankorotuksista neuvotellaan tammikuun loppuun mennessä. Palkansaajajärjestöt irtisanoivat yliopistoja koskevan työehtosopimuksen 17. helmikuuta.

Lue lisää yliopistotes.fi-sivustolta

Yliopistolainen, tarkista yhteystietosi

Ovatko jäsentietosi ajan tasalla? Entä jukolaiseen liittoon kuuluvalla kollegallasi? On tärkeää, että liiton viestintä tavoittaa kaikki jäsenet. Lähetämme yliopistoissa työskenteleville jäsenillemme jäsenkirjeissä tietoa neuvotteluiden kulusta. Päivitä omat yhteystietosi OmaTEKissä ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.