Sisällöt avainsanalla: työttömyystilastot

Työelämä, työpaikka, tutkimus
Huhtikuun lopussa työttömiä tekniikan alan yliopistokoulutettuja oli 2308. Lisäksi 452 oli kokonaan lomautettuna. Työttömänä oli huhtikuun lopussa 3,3 % ja lomautettuna 0,6 %, joten kokonaan vailla työtä oli kuun lopussa 3,9 % tekniikan yliopistokoulutetusta työvoimasta. Sekä työttömien että lomautettujen määrä on ollut kevään aikana lievässä laskussa.
Kaksi henkilöä analysoimassa tutkimustuloksia
Me tiedämme, koska tutkimme. TEKin tutkijoiden tavoitteena on tuottaa laadukasta tietoa jäsenten ja koko tekniikan alan työelämästä. Tutustu tuloksiimme!
Kolme henkilöä kävelee rappusissa
Elokuun lopussa työttömiä tekniikan alan yliopistokoulutettuja oli 2309, mikä on 3,2 % vastaavasta työvoimasta. Lisäksi 269 oli kokonaan lomautettuna. Vailla työtä oli elokuun lopussa yhteensä 3,6 % työvoimasta. Keskikesän kausivaihtelun tasaannuttua työttömyys palasi toukokuun tasolle.
Mitä tekniikan alan työelämälle kuuluu? Tutkimustuloksistamme selviää muun muassa mitä tekkiläinen tienaa, miltä alan työllisyys näyttää sekä miten yrittäjillä menee.
Koostamme omat työttömyystilastomme Tilastokeskuksen ja TEMin tilastoista.
Syyskuun lopussa työttömiä tekniikan alan yliopistokoulutettuja oli 2252, mikä on 3,1 % vastaavasta työvoimasta. Työttömyysprosentti on palannut koronakriisiä edeltävälle tasolle (3/2020). Lisäksi syyskuussa 225 oli kokonaan lomautettuna. Vailla työtä oli syyskuun lopussa yhteensä 3,4 % työvoimasta.