Työllistyminen

Millaisia töitä? Onko töitä? Tekniikan alalla yliopistotutkintolla töitä löytyy! Ja tulevaisuudessa osaajia tarvitaan vielä enemmän.

Tekniikan alalla työllistyy!

DI-tutkinto antaa hyvän pohjan työelämään. Opintojen aikana syntyneet työelämäkontaktit ovat keskeisiä työllistymisessä.

Vastavalmistuneista yli 96 prosenttia oli työllistynyt tammikuuhun 2021 mennessä. Kaikista tekniikan alan yliopistokoulutetuista oli tammikuussa 2021 työttöminä 3,4 prosenttia. 

Lue lisää aiheesta TEKin ajankohtaisista työttömyystilastoista

Työtä se on kesätyökin!

Kesäduunarin kannattaa aina tehdä kirjallinen työsopimus, josta ilmenee palkka lisineen. Kun kesäduuni päättyy, muista pyytää työtodistus.

Maksuton Kesäduunari-info on Akavan, SAKn ja STTKn yhteinen palvelu, josta löydät apua kesätyön raameihin liittyen. Info on avoinna touko-elokuussa aina 30.8. asti. Också på svenska and in English too.

image with text

DI-tutkinto antaa hyvän pohjan työelämään

Vuonna 2019 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista kolme neljästä oli työsuhteessa jo valmistuessaan. Työelämäkontaktit ovat keskeisiä työllistymisessä.

TEKin Työkirja tarjoaa parhaat työkalut teekkareiden ja muiden opiskelijoiden työnhakuun. Joka tavu täyttä asiaa. 

TEK Työkirja has the best tools for job-seeking – also in English!

image with text

TEKin palautekysely vastavalmistuneille kertoo kokemuksia ja näkemyksiä tulevaisuuden tekijöiden osaamisesta, opintojen sujuvuudesta, työelämästä ja työllistymisestä sekä tyytyväisyydestä tutkinnon sisältöön.

Löytyikö kesätöitä? 

Korona vaikutti myös opiskelijoiden kesätöihin. Lue lisää: Korona vaikeutti opiskelijoiden kesätyönhakua (TEK-lehti 13.11.2020).

Lukuvuoden aikaisessa työnteossa ei havaittu muutosta edellisvuoteen verrattuna. 

Ei opiskelija pelkällä opintorahalla elä. Talouden lisäksi työssäkäynti tukee opintoja ja edistää uratoiveiden toteutumista. Siksi monella opiskelijalla työura alkaakin jo ennen valmistumista. 

TEKin opiskelijatutkimus selvittää, mitä opiskelijoille kuuluu.

image with text

MyTech - Uratarinoita

Mitä tämän päivän osaajat tekevät ja mitä he ovat opiskelleet? Tutustu Teknologiateollisuuden MyTech-uratarinoihin!

Huomio opettaja!

MyTech-ohjelman yläkouluille ja 2. asteelle suunnatut oppimateriaalit antavat mahdollisuuden tutustua laajemminkin teknologiayrityksiin ja tekniikan alan koulutukseen kaikkialla Suomessa. Lue lisää MyTechin sivuilla.