Hae TEKin opiskelijaedustajaksi vuodeksi 2021

Haluatko valtaa, verkostoja ja asiantuntemusta? Haluatko päästä vaikuttamaan valtakunnallisesti merkittävän ja vaikutusvaltaisen toimijan linjauksiin? Hakuaika on 5.11.-26.11.2020.

Miksi kannattaa hakea?

Tehtävässäsi pääset vaikuttamaan asioihin ja muodostamaan tulevaisuutesi kannalta erittäin arvokkaita verkostoja. Tutustut sekä todella kokeneisiin tekkiläisiin asiantuntijoihin että muihin opiskelijavaikuttajiin ympäri Suomen. Pääset syventymään oman valiokuntasi aiheisiin. Kaikki kokouksiin liittyvät kulusi korvataan (esim. matkakulut ja hotellissa asumiset). Suurin osa kokouksista on Helsingissä. Lisäksi pääset mukaan TEKin Halloped-koulutukseen, Opiskelijavaikuttajaseminaariin, Saimaa-ilmiöön sekä Glögijuhlaan.

Mitä hakijalta vaaditaan?

Hakukelpoisia ovat kaikki TEKin opiskelijajäsenet. Aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ei vaadita. Kokemusta tärkeämpää on innostus ja motivaatio tulla mukaan toimintaan, vaikuttaa asioihin sekä oppia uutta.

Mitä hallopedit tekevät?

Hallopedit edustavat opiskelijoita TEKin valiokunnissa ja tekkiläisiä Akavan opiskelijoiden valtuuskunnissa. Valiokuntien rooli TEKin toiminnassa on merkittävä ja niiden tehtävänä on toimia hallituksen apuna ja asiantuntijoina omilla erityisaloillaan. Opiskelijaedustajat nimitetään vain vuodeksi kerrallaan, vaikka valiokuntien kaudet muutoin ovat kolmivuotisia. Valiokunnat kokoontuvat noin 6-10 kertaa vuodessa ja Hallopedien tehtävä on pitää opiskelijoiden ääntä kuuluvilla kokouksissa ja kertoa kokouksissa tehdyistä päätöksistä muille Hallopedeille.

Tsekkaa videoilta (klikkaa kuvia), millaisia kokemuksia Tiinalla ja Asserilla on Hallopedin hommasta! Tiina Mikkonen on ollut opiskelijaedustajana TEKin hallituksessa ja Asser Junnila on toiminut TEKin Nuorten valikokunnan puheenjohtajana eli Youth Commitessa.

Kuinka monta ja mihin toimielimiin hallopedeja valitaan?

Koulutusvaliokuntaan valitaan kolme varsinaista opiskelijaedustajaa sekä kolme varaedustajaa. Jäsen- ja järjestöasiain valiokuntaan, Kunnan valiokuntaan, Teknologiavaliokuntaan, Uravaliokuntaan, Valtion valiokuntaan, Yksityisen sektorin valiokuntaan, Korkeakouluvaliokuntaan sekä Yrittäjyysvaliokuntaan valitaan kuhunkin yksi varsinainen opiskelijaedustaja sekä hänelle yksi varasedustaja. Opiskelijoiden varaedustajat saavat halutessaan osallistua kokouksiin. Nuorten valiokuntaan ei yleensä haeta Halloped-haun piirissä vaan valtuustokausittain sekä jokaisen paikallisyhdistyksen kautta, mutta nyt myös Nuorten valiokuntaan haetaan yhtä edustajaa vuodeksi 2020 Halloped-haun yhteydessä.  Tutustu TEKin valiokuntiin tarkemmin. Yhteensä valitaan siis 11 varsinaista opiskelijaedustajaa TEKin valiokuntiin ja 11 varaedustajaa. Lisäksi Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan valitaan TEKistä neljä edustajaa tämän Halloped-haun kautta.

Miten haetaan?

Täytä hakulomake, johon löydät linkin tästä alta.

Milloin haun tulokset julkistetaan?

Hakemukset käsittelee TEKin opiskelijoiden valtuustoryhmä joka myös esittää valittavia henkilöitä TEKin hallitukselle. Hallitus vahvistaa valittavat henkilöt kokouksessaan, minkä jälkeen ilmoitamme kaikille hakijoille ovatko he tulleet valituiksi. Tulokset julkistetaan joulukuussa 2020.

Lisätietoa halloped-toiminnasta ja siihen hakeutumisestA ANTAA:

Matti Vähä-Heikkilä
Opiskelijatoiminnan asiantuntija
matti.vaha-heikkila(ät)tek.fi
+358 40 0837272

TEKin hallopedit 2020

TEKin hallopedeiksi kaudelle 2020 oli ennätysmäärä hakijoita, puolet enemmän kuin viime vuonna. Lämmin kiitos kaikille hakijoille kiinnostuksestanne TEKin toimintaa kohtaan! Onnittelut valituille!

Jäsen- ja järjestöasiain valiokunta
Jäsen: Joonas Suikula, Lappeenranta - Vara: Lauri Sahramaa, Tampere
                    
Koulutusvaliokunta
Jäsen: Jaber McBreen, Vaasa    - Vara: Susanna Halla, Lappeenranta
Jäsen: Miika Peltotalo, Turku - Vara: Sami Spets, ML-opiskelijat
Jäsen: Leila Kettunen, Aalto - Vara: Veikko Kujala, Tampere
                    
Teknologiavaliokunta    
Jäsen: Ville Aleksi Harlin, Oulu - Vara: Merve Caglayan, ML-opiskelijat
                    
Uravaliokunta    
Jäsen: Paula Sajaniemi, Tampere - Vara: Sohvi Hyvärinen, Tampere
                    
Yrittäjyysvaliokunta
Jäsen: Eelis Paukku, Oulu - Vara: Andreas Andersson, ML-opiskelijat
                    
Kunnan valiokunta    
Jäsen: Laura Forsman, Turku - Vara: Henna Pekkala, Lappeenranta
                    
Valtion valiokunta    
Jäsen: Nita Lindfelt, Oulu - Vara: Miika Laurikainen, Lappeenranta
                    
Yksityisen sektorin valiokunta
Jäsen: Emmi Varjonen, Pori - Vara: Katariina Kilkku, Turku
                    
Korkeakouluvaliokunta
Jäsen: Tapio Immonen, Oulu - Vara: Emma Mäkinen, Turku

Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA
Lassi Lehtisyrjä Lappeenranta
Sini Toivola ML-opiskelijat
Erik Halttunen Vaasa
Elli-Noora Mäkitalo Tampere
Yleisvara: Matti Vähä-Heikkilä Pasila