Tekkiläiset ehdokkaat eduskuntavaaleissa

Kymmenen tekkilkäistä valittiin eduskuntaan, onnea uusille kansanedustajille!

 

Vaalipiirisi

Helsinki
Uusimaa
Varsinais-Suomi
Satakunta
Häme
Pirkanmaa
Kaakkois-Suomi
Savo-Karjala
Vaasa
Oulu
Lappi

Helsinki

Marko Ekqvist, perussuomalaiset, Helsinki

Positiivinen asenne ja periksiantamattomuus ovat minulle luonteenomaisia ominaispiirteitä. Tiedolla johtaminen ja päätöksentekoa helpottavat rutiinit ovat minulle arkipäivää. Arvopohjani perusta on tinkimättömästi puolustaa isänmaamme etuja. Harrastan esteratajuoksua.

vaalit.ekqvist.fi

 


Atte Harjanne, vihreät, Helsinki - valittu

Ilmaston ehdokas. Tieteen puolustaja. Pehmeä liberaali. Olen 34-vuotias ilmastonmuutostutkija, kaupunginvaltuutettu ja DI Aalto-yliopistosta, jossa teen nykyisin myös kauppatieteen väitöskirjaa.

atteharjanne.fi

 

Saga Nyrén, piraattipuolue, Kauniainen

Piraatti, feministi, teekkari. Työskentelen teknisenä projektipäällikkönä ja opiskelen Aalto-yliopistossa. Olen kahden lapsen äiti. Piraattipuolueen olen valinnut siksi, että se on ainoa puolue joka on ymmärtänyt miten valtava yhteiskunnallinen murros digitalisaatiosta seuraa.

www.saganyren.fi

 

Erkka Peltonen, keskusta, Helsinki

Suomessa tulee jatkossakin panostaa osaamiseen, omistajuuteen ja sivistykseen. Suomi ei saa ajautua tytäryhtiötaloudeksi. Meidän on voitava olla kokoamme suurempia, osaajia globaaleissa haasteissa. Suomeen tarvitaan pysyvää pääomaa, toimivaa infrastruktuuria ja työn tekemiseen sitoutuneita osaajia.

erkkapeltonen.fi

 

Daniel Sazonov, kokoomus, Helsinki

Toimin Helsingin kaupunginvaltuutettuna, valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Työskentelen opetusministerin erityisavustajana. Opiskelen tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa ja keväällä valmistun oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta.

danielsazonov.fi

 

Sameli Sivonen, vihreät, Helsinki

Vihreiden nuorten puheenjohtaja ja Helsingin varavaltuutettu. Pyöräilevä arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija. Kalliolaistunut savolainen rakentamassa ilmastokestäviä kaupunkeja ja feminististä Suomea, joka panostaa maksuttomaan koulutukseen.

samelisivonen.fi

 

Kaarin Taipale, sosialidemokraatit, Helsinki

Tekniikan tohtori (kaupunkitutkimus), perusopinnot ETH-Zürich (arkkitehtuuri) ja Columbia yliopisto New York (rakennussuojelu). Kaupunki- ja maakuntapäättäjä, kv-asiantuntija, kaupunkijärjestö ICLEIn pj, rakennusvalvonnan päällikkö, Arkkitehti-lehden päätoimittaja, suunnittelija ja kirjoittaja.

kaarintaipale.net

 

Emilia Taskinen, feministinen puolue, Helsinki

Olen liikenteeseen ja maankäyttöön erikoistunut tekniikan kandidaatti. Intohimoni on ratkaista yhteiskuntamme ongelmia ihmiset ja ympäristö edellä teknisen osaamisen ja kovan työnteon avulla. Kestävä yhteiskunta tehdään tasa-arvoisilla työehdoilla ja taloudellisilla ympäristöteoilla.

www.facebook.com/emilia.taskinenFP

 

Uusimaa

Anders Adlercreutz, ruotsalainen kansanpuolue, Kirkkonummi - valittu

Olen vuonna 1970 syntynyt kirkkonummelainen kansanedustaja, yrittäjä, arkkitehti ja viiden lapsen isä. Toimin myös RKP:n varapuheenjohtajana.
Tunnen niin yrittäjien kuin lapsiperheiden arjen ja tiedän, millaisia haasteita liittyy työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen.

www.andersadlercreutz.fi

 

Jaakob Happonen, kristillisdemokraatit, Espoo

Sydämellä Jeesus-ilosanoma. Pitkä yritystausta, mistä putosi liki sosiaaliturvan varaan. TV7-kanavalla 08 lähtien: Sanan ja runon tuoksua. Harrastuksia pyöräily, hengelliset kirjat ja elokuvat. Kuuluu usean kristillisen järjestön hallitukseen. Tahtoo puolustaa heikossa asemassa olevia vanhoja ja nuoria.

www.jaakob.club

 

Heidi Himmanen, ruotsalainen kansanpuolue, Lohja

Koulutus, tutkimus ja osaaminen ovat Suomen menestyksen perusta. Olen 39-vuotias äiti, TkT, res. luutnantti ja kaksikielisyyden puolestapuhuja. Työssäni valtiolla edistän innovatiivisia 5G-kokeiluja ja 5G-mobiiliteknologian käyttöönottoa Suomessa.

www.himmanen.fi
 

 

Saara Hyrkkö, vihreät, Espoo - valittu

Tulevaisuus tehdään tänään. Olen periksiantamaton paremman maailman tekijä, analyyttinen optimisti ja toimeen tarttuva feministi. Olen mukana politiikassa puolustaakseni koulutusta, tasa-arvoa ja ympäristöä. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus, vapaus ja inhimillisyys.

www.saarahyrkko.fi

 


Johanna Karimäki, vihreät, Espoo

Maailma on lainassa lapsiltamme. Tekniikka antaa ratkaisut ja takaa hyvinvoinnin jatkuvuuden. Lajirikas luonto, ilmasto ja Itämeri suojeluun. Taataan onnellinen lapsuus ja turvallinen vanhuus.

www.johannakarimaki.fi

 

Tapio Karjalainen, kokoomus, Vihti

Olen 59-vuotias yrittäjä ja DI. Lupaan hyödyntää eduskuntatyössä kaikkea sitä kokemusta, jota johtotehtävät Nokialla ja Elisalla, yrittäjyys, Vihdin kunnanhallituksen jäsenyys, muut kunnalliset luottamustehtävät, HUS Lohjan alueen lautakunnan puheenjohtajuus ja harrastukset ovat minulle antaneet.

www.tapiokarjalainen.fi

 

Matti Karppa, kristillisdemokraatit, Espoo

Olen 32-vuotias espoolainen diplomi-insinööri, melkein tekniikan tohtori. Työskentelen tekoälyn ja datan parissa IT-alalla. Olen myös pätevä matematiikan ja tietotekniikan aineenopettaja. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja nelivuotias lapsi. Ajan vahvaa hyvinvointivaltiota ja panostusta koulutukseen.

www.mattikarppa.fi

 


Jyrki Kasvi, vihreät, Espoo

Olen 55-vuotias tekniikan tohtori, kansanedustaja ja Espoon valtuuston pj. Aiemmin olen toiminut mm. tutkimus- ja kehittämisjohtajana, tutkijana ja peliarvostelijana. Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaamielisyys, suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus.

www.kasvi.org

 

Timo Kekäläinen, Liike Nyt, Tuusula

DI, Systeemi- ja operaatiotutkimus. Kaipaan realismia ja asiaperusteisuutta päätöksentekoon. Painopistealueeni: Toimeentulo ja Terveys (60%), Valtion talouden tasapaino (25%), Turvallisuus ja Kestävä kehitys (15%). Vuorovaikutusmahdollisuuksia asioiden valmisteluun on hyvä lisätä. Siksi Liike Nyt.

vaalit.onwebsite.fi

 

Kimmo Oila, kokoomus, Espoo

Naimisissa, 5 lasta, opettajavaimo. Res. majuri. Kilpaurheilutausta, SUL 1. vpj, Espoon Tapiot. Yrittäjä. DI (Otaniemi), OTK. Kaupunginvaltuutettu Espoossa (3. kausi). Erikoistumisalat: patentit, ICT, start-upit, yrityskaupat. Yhteistyötä tutkimuslaitosten kanssa. Hallituksen puheenjohtajuuksia.

www.oila.fi

 

Janne Paalijärvi, piraattipuolue, Mustasaari

Olen 37-vuotias toimitusjohtaja ja diplomi-insinööri. Ennen maalle muuttoa olin Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Minulle tärkeimpiä puolustettavia asioita ovat sananvapaus ja yksityisyydensuoja.

paalijarvi.fi/eduskuntavaalit2019

 

Kristian Rehnström, ruotsalainen kansanpuolue, Vantaa

Jag är född i Esbo, bor i Vanda och vill föra ny energi till riksdagen. Beskattningen skall vara rättvis och klimatförändringen måste tas på allvar. Olen syntynyt Espoossa, asun Vantaalla ja haluan tuoda uutta energiaa eduskuntaan. Verotuksen oltava kohtuullinen ja ilmastomuutos otettava vakavasti.

www.rehnstrom.fi

 

Petteri Räty, vihreät, Espoo

Teknologia, analyyttisyys ja markkinamyönteisyys kuvaavat vihreiden arvojen, ympäristövastuullisuuden ja humaanin oikeudenmukaisuuden lisäksi ajatteluani. Päätösten pohjaaminen tutkittuun tietoon ja faktoihin on erityisen tärkeää. Tulevaisuus tehdään tiedolla!

ehdokas.petteriraty.eu

 

Varsinais-Suomi

Markus Blomquist, ruotsalainen kansanpuolue, Turku

Kolmen lapsen isä. Johdan kemian alan yritystä, jonka tuotteet pienentävät hiilijalanjälkeä. Rakastan merta ja haluan kehittää tervettä ja kestävää yrittäjyyttä. Minulle tärkeät vaaliteemat: ilmasto – yrittäjyys - Pohjoismaat.

riksdagsval.sfp.fi/fi/ehdokkaat/blomquist-markus

 

Amro El-Khatib, vasemmistoliitto, Turku

Opiskelija, aktivisti ja feministi. Aktiivinen erityisesti ympäristö- ja ilmastoasioihin, sekä ihmisoikeusasioihin keskittyneissä järjestöissä. Tärkeimmät vaaliteemat ilmastopolitiikka, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, sekä opiskelijoiden toimeentulo ja koulutus.

amroelkhatib.fi

 

Lasse Nikkanen, Liike Nyt, Turku

Tärkeimpinä aiheina koen vihreän teknologian kehittämisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vastustan myös luonnonvarojen myymistä ulkomaalaisille yhtiöille. Lisäksi kannatan päätöksenteon avaamista kansalle Liike Nytin periaatteiden mukaisesti.

liikenyt.fi/ehdokkaat/lasse-nikkanen

 

Veli-Pekka Nurmi, kokoomus, Turku

OTKESin johtaja, tekniikan tohtori, energia- ja turvallisuusammattilainen. IAET-kassan hallituksen pj ja TEKin entinen valtuuston pj. Olosuhteiden pitää olla työn tekemiseen ja yrittämiseen kannustavaa. Suomen pitää panostaa koulutuksen ja osaamisen kehittämiseen sekä tutkimukseen.

www.vpnurmi.fi 

 

Satakunta

Minna Haavisto, vihreät, Pori 

Olen vihreä kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen Porissa. Olen materiaalitekniikan tohtori ja työskentelen projektipäällikkönä kiertotaloushankkeissa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme lasta. Haluan rakentaa kestävää yhteiskuntaa, joka ottaa huomioon niin ihmiset kuin ympäristönkin.

minnahaavisto.fi

 

Kari Hannus, kokoomus, Pori

Olen valmistunut TKK:n maanmittausosastolta ja toiminut kaavoittajana, kiinteistötehtävissä ja viimeksi 26 vuotta Porin apulaiskaupunginjohtajana. Olen ollut yli 15 vuotta TEK:n luottamustehtävissä valtuustossa ja hallituksessa.

www.karihannus.fi 

 

Kirsi Hassinen, keskusta, Eurajoki

Äiti, valtuutettu, teknisen lautakunnan jäsen, energiatekniikan DI (sähkövoimatekn.), luvituspäällikkö, pesisjoukkueen huoltaja, MLL:n paikallisyhdistyksen pj. Energia-, ilmastokysymykset, kotimaisuus, huoltovarmuus, lapsiperheet, tasa-arvoisuus. Elinvoima. Turvallisuus.

www.kirsihassinen.fi

 

Häme

Lulu Ranne, perussuomalaiset, Hämeenlinna - valittu

Olen DI ja varakansanedustaja. Minulla on 10 vuoden kokemus politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta valtakunnan tasolle asti. Perehdyn asioihin ja ajan sisukkaasti kansalaisten etua. Lupaan rakentaa oikeudenmukaisempaa ja osaavampaa yhteiskuntaa myös eduskunnassa kaikella osaamisellani.

luluranne.fi

 

Pirkanmaa

Satu Hassi, vihreät, Tampere - valittu

Haluan puolustaa tasa-arvoa, osaamista, sivistystä ja tulevaisuudenuskoa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä pitää onnistua, jotta lapset ja nuoret voivat elää aikuisuutensa turvallisessa maailmassa. Osaajien maana Suomella on mahdollisuus näyttää tietä, kehittää ratkaisuja, joita koko maailma tarvitsee.

www.satuhassi.fi

 

Minna Innala, Liike Nyt, Tampere

Olen dynaaminen organisaattori, joka vie määrätietoisesti asioita eteenpäin. Minulle on tärkeää, että yhteiskunta toimii tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Päätösten tulee pohjautua asiantuntijuuteen ja tutkittuun tietoon. Juuri nyt pitää käydä asioista avointa keskustelua – osallistu sinäkin!

m1nnala.kuvat.fi

 

Jarno Luoma-Nirva, piraattipuolue, Tampere

Ilmastonmuutos täytyy torjua korottamalla saasteveroja ja vastaavasti keventämällä työn verotusta, jolloin tulee kannattavammaksi lisätä työntekoa ja vähentää saastuttamista. Ydinvoiman lisääminen käyttäen sarjavalmisteisia pienreaktoreita on myös yksi keino vähentää hiilidioksidipäästöjä.

jln.fi

 

Sakari Puisto, perussuomalaiset, Tampere - valittu

Olen TEKin jäsen Tampereelta. Toimin poliittisena suunnittelijana läheisessä yhteistyössä puoluejohdon ja eduskuntaryhmän kanssa. Taustaltani olen filosofian tohtori (Cambridge) noin kymmenen vuoden kansainvälisellä kokemuksella, ennen politiikkaa olen toiminut yksityissektorilla ja yliopistoissa.

www.sakaripuisto.fi

 

Sami Savio, perussuomalaiset, Ylöjärvi - valittu

Olen 43-vuotias kansanedustaja. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja ekonomi. Yrityksiä on kannustettava TKI-investointeihin. Tekniikan ja luonnontieteiden osaamista on vahvistettava. Verotusta tulee keventää ja työnteon sivukuluja alentaa. Täydennyskoulutusta on oltava tarjolla läpi työuran.

www.samisavio.net

 

Kaakkois-Suomi

Hanna Holopainen, vihreät, Lappeenranta - valittu

Olen 42-vuotias lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Meidän täytyy jättää tuleville sukupolville maailma, joka voi nykyistä paremmin. Torjutaan ilmastonmuutos ja tehdään Suomesta ympäristöteknologian edelläkävijä.

www.hannaholopainen.fi

 

Virpi Junttila, vihreät, Lappeenranta

Aikaansaava ja työtä pelkäämätön yhteistyön rakentaja. Pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja (Lappeenranta). Tieteen osaaja, arjen ratkaisujen tekijä. Kulttuuri- ja tiedekasvattaja. Luonnon ja koulutuksen edunvalvoja.

henkilot.vihreat.fi/virpi.junttila

 

Kimmo Klemola, vihreät, Lappeenranta

Olen 54-vuotias öljynjalostuksesta väitellyt tekniikan tohtori, ympäristölaskennan asiantuntija. Perheeseeni kuuluvat avovaimo, aikuinen poika ja koirakolmikko. Olen Etelä-Karjalan vihreiden puheenjohtaja, Kaakkois-Suomen vihreiden varapuheenjohtaja ja Lappeenrannan vihreä kaupunginvaltuutettu

kimmoklemola.fi

Savo-Karjala

Harri Auvinen, vihreät, Kuopio

Olen 44-v tekniikan tohtori. Työskentelen tutkimuspäällikkönä Savonia ammattikorkeakoulussa, jossa vastaan Bio- ja kiertotalouden painoalasta. Suomen tulee panostaa koulutukseen ja tutkimukseen, jotta voimme vahvistaa vientiyritysten kilpailukykyä ja kehittää ilmastonmuutosta hidastavia ratkaisuja.

www.harriauvinen.fi

Vaasa


Maria Jokinen, kokoomus, Seinäjoki

Olen Jokisen Maria, seinäjokinen opiskelija ja järjestöammattilainen. Toinen nimeni on Justiina ja se tarkoittaa jämptiä pohjalaista emäntäenergiaa ja sisua. Sillä reseptillä rakennetaan Suomen tulevaisuutta kestävästi ja huolehditaan hyvinvoinnista!

 


Tomi Kaunismäki, kristillisdemokraatit, Vaasa

Olen 37-vuotias vaasalainen ja koulutukseltani diplomi-insinööri sekä kauppatieteiden maisteri. Kuntapolitiikassa olen ollut mukana yli 10 vuotta – kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2015 lähtien. Työkseni toimin liikennesuunnittelijana.

 

Oulu

Silja Keränen, vihreät, Kajaani

Olen diplomi-insinööri, kaupunginvaltuutettu, Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja, äiti ja maailmanparantaja. Kajaanilainen, joka on asunut Oulussa, Kuopiossa, Helsingissä ja Singaporessa. Kuntavaalien ääniharava koko Kainuussa. Politiikassa mukana, koska ilmastonmuutos täytyy saada hillittyä.

www.siljakeranen.fi

 

Janne Malkamäki, kokoomus, Kempele

Varmasti tolokku 46-vuotias diplomi-insinööri Kempeleestä. Jokainen suomalainen ansaitsee mahdollisuuden, työtä ja turvallisen elinympäristön. Päätökset tulee tehdä faktoihin perustuen.

jannemalkamaki.fi

 

Antero Metso, seitsemän tähden liike, Oulu

Olen TiTe ja TuTa DI. Opiskelen lääketiedettä Oulussa. Olen vaikuttanut Valtion valiokunnassa, OTiTin operaattorina, OYY:n PJ:nä ja yliopistojen hallituksissa. Tärkeitä teemoja ovat yli 25v. työttömien vapaa opiskeluoikeus, perusterveydenhoidon korjaaminen ja realiteettipohjainen ilmastopolitiikka.

antsu1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/antsu1

 

Tuija Patana, keskusta, Oulu

Olen maaseudulla kasvanut ja kaupungin keskustaan asettunut nuori arkkitehti. Lapsuudenkodistani sain evääksi yhteisten asioiden hoitamisen tärkeyden. Haluan puuttua epäkohtiin ja tavoitella oikeudenmukaista ja kestävää yhteiskuntaa - erityisesti ympäristön ja asumisen sekä toimeentulon osalta.

tuijapatana.fi

 

Jenni Pitko, vihreät, Oulu - valittu

Olen Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja vihreä valtuutettu. Työskentelen arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävissä. Suomen on oltava ilmastonmuutoksen torjunnan etujoukoissa. Tarvitsemme sotu-uudistuksen köyhyyden vähentämiseksi, rahoitusta koulutukselle ja tasa-arvoa meillä ja maailmalla.

www.jennipitko.fi

 


Mari-Leena Talvitie, kokoomus, Oulu - valittu

Olen oululainen kansanedustaja, ympäristötekniikan DI, äiti ja kokoomuksen varapuheenjohtaja. Toimin partioparlamentin puheenjohtajana sekä joukkuepelaajana niin politiikassa kuin futiskentällä. Teen järkipolitiikkaa suurella sydämellä.

www.mari-leena.net

 

Juha Vuorio, perussuomalaiset, Oulu

Diplomi-insinööri ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu Oulussa. Olen työskennellyt 30 vuotta elektroniikan, tietoliikenteen sekä matkapuhelinten parissa. Lisäksi olen perehtynyt energiakysymyksiin. Olen mehiläistarhuri ja reserviläisaktiivi. Harrastan tietokirjallisuutta sekä retkeilyä Lapissa.

vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/juha-vuorio

 

Antti Yrjölä, vihreät, Oulu

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin haaste juuri nyt, mutta samalla se on myös mahdollisuus muuttaa yhteiskunta kestävämmäksi. Jos saamme muutettua energiajärjestelmämme hiilineutraaliksi ensimmäisten joukossa, pystyisimme entistä paremmin viemään puhtaan teknologian ratkaisuja muualle.

www.anttiyrjola.fi

 

Lappi

Tarja Vanhamaa, kokoomus, Keminmaa

Olen äiti, DI ja tuotannonkehittämisen päällikkö. Lapissa tulee saada aikaan positiivinen kierre; tarvitsemme työpaikkoja, teollisuutta, paikallista yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä, matkailua, perheille paikallisia palveluja, nuorille kouluja ja kesätyöpaikkoja. Väestö pitää saada jäämään tänne. 

tarjavanhamaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi