palkinto

Varsinainen Tekniikan Teko -kiertopalkinto Vahteruksen perustajalle Mauri Konnulle

|
Uutinen

Varsinainen Tekniikan Teko - Det Egentliga Teknik Dådet -kiertopalkinto myönnetty teollisuusneuvos Mauri Konnulle.

Perheyritys Vahterus Oy:n perustajiin kuuluva Mauri Kontu on edistänyt pitkäaikaisesti ja monipuolisesti tekniikan koulutusta, tutkimusta ja kehitystä Varsinais-Suomen alueella.

Varsinainen Tekniikan Teko - Det Egentliga Teknik Dådet -kiertopalkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi ja aktiivisesti edistänyt tekniikan kehitystä, tekniikan hyödyntämistä, tekniikan julkikuvaa tahi teekkarihenkeä Varsinais-Suomen alueella. 

Varsinainen tekniikan teko- palkinto on huomionosoitus, joka jaetaan 30.4 Teekkarikomission toimesta yhdessä Varsinais-Suomen alueen tekniikan akateemisten alueseurojen ja -kerhojen kanssa.

Palkinto perustettiin kunnianosoituksena 100 -vuotiaalle Turun yliopistolle vuonna 2020 ja jaettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2022 tunnustuksen sai Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula panoksestaan DI-koulutuksen laajentamiseen Turun yliopistolla ja vuonna 2023 palkinto jaettiin 100-vuotisjuhliaan viettäneelle Åbo Akademin ainejärjestö Kemistklubbenille teekkarikulttuurin pitkän jatkumon ylläpidosta Turun alueella. 

Lisätietoja: https://tekniikantekopalkinto.yhdistysavain.fi/ sekä turku@tek.fi

Avainsanat: