Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa

Valtiolle neuvottelutulos, kunta-alan neuvottelut keskeytyneet

|
Uutinen

Seuraavaksi neuvotteluosapuolten hallinnot käsittelevät valtion neuvottelutuloksen. Kunta-alalla kunta- ja hyvinvointityönantajat KT keskeytti neuvottelut jättämättä tarjousta.

Valtion neuvottelutulos käsittelyssä

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos maanantaina iltayöstä.

Neuvottelutulos koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Seuraavaksi tuloksen käsittelevät neuvotteluosapuolten hallinnot. Valtion virka- ja työehdoista sopivat JUKO, Pro, JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen.

Valtion virka- ja työehtosopimus päättyi 28. helmikuuta. Neuvottelut alkoivat 12. tammikuuta.

JUKOn uutinen aiheesta

Kunta-alan neuvotteluissa erimielisyyttä kustannuksista

Kunta-alan neuvottelutapaaminen 28. helmikuuta alkoi kustannusvaikutuskeskustelulla.

Osapuolet käsittelivät myös sopimusjärjestelmää ja neuvottelumenettelyä koskevaa pääsopimusta. Tämä tarkoittaisi sekä kuntiin että hyvinvointialueille yhtä yhteistä pääsopimusta, johon liittyisi myös tietty siirtymämääräyksiä koskeva virka- ja työehtosopimus.

Keskustelujen jälkeen kunta- ja hyvinvointityönantajat KT keskeytti neuvottelut jättämättä tarjousta. Se ilmoitti kutsuvansa pääsopijajärjestöt pöytään, kun se katsoo olevan siihen edellytyksiä.

Nyt myöskään sopimusalakohtaiset neuvotteluryhmät ja erilliset työryhmät eivät kokoonnu.

JUKOn hallitus sekä kunnan ja hyvinvointialueiden neuvottelukunnat kokoontuvat käsittelemään tilannetta tiistaina 1. maaliskuuta. JUKO tiedottaa tilanteen etenemisestä ajantasaisesti.

Sopimuskausi päättyi 28.2.2022. Kunta-alan neuvottelupöydässä ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kuntatyönantajat KT.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimuksien voimassa oleva sopimuskausi päättyy maanantaina 28. helmikuuta 2022. Sopimukset koskevat noin 425 000:ta palkansaajaa.

JUKOn uutinen aiheesta

Myös Avainta-alojen neuvottelut on keskeytetty.

JUKOn uutinen aiheesta