Valmismatkoja koskeva laki muuttuu

|
Uutinen
Kuuntele

Varmista, että matkavakuutuksesi vastaa ensi kesänä muuttuvia säännöksiä! Muutos koskee erityisesti matkan peruuntumisesta aiheutuvia kustannuksia.

Valmismatkalaki muuttuu vuonna 2018 kaikissa EU-maissa. Lakimuutoksen myötä matkatoimistot eivät korvaa enää matkan peruuntumisia yhtä laajasti kuin aiemmin. Vastaavasti itse otetun matkustajavakuutuksen merkitys peruuntumistilanteissa kasvaa. 

TEK tarjoaa jäsenhintaan Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen, joka ottaa huomioon lakimuutoksen ja korvaa peruuntumisen kuluja matkatyypistä riippumatta valittuun enimmäiskorvaukseen saakka.

Eurooppalaisen Matkustajavakuutus korvaa matkatapaturman tai matkasairauden hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa tai omavastuuta, ambulanssilennon Suomeen sekä matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Matkustajavakuutus on voimassa jopa satavuotiaaksi asti. Matkustajavakuutuksella voi varautua kattavasti muun muassa matkojen peruuntumisiin, odottamisiin, menetettyihin matkapäiviin sekä evakuointiuhkiin.

Matkustajavakuutuksen lisäksi on hyvä ottaa matkatavaravakuutus. Se antaa turvaa, jos esimerkiksi matkalaukku, kamera, lompakko tai puhelin rikkoontuu tai varastetaan. Jos matkatavarat myöhästyvät menomatkalla vähintään kaksi tuntia, vakuutus korvaa välttämättömien tarvikkeiden hankintakuluja.

OP:n vakuutusedut TEKin jäsenille

Pysyvät edut

  • Eurooppalaisen Matkustajavakuutus, pysyvä 20 %:n alennus
  • Eurooppalaisen Matkatavaravakuutus, pysyvä 5 %:n alennus

Alennukset uusille asiakkaille

  • 1. vuonna -20 %
  • 2. vuonna -15 %
  • 3. vuonna -5 %
  • 4. vuosi normaalihintainen

Alennus koskee seuraavia vakuutuksia: Omakotivakuutus, Perheen vastuuvakuutus, Perheen oikeusturva­vakuutus, Pienvenevakuutus, Arvotavaravakuutus, Terveys­vakuutus, Toimeentulovakuutus.