Valmiita verkkoja

|
Blogimerkintä

Verkostoituminen on helppoa. Otat mukaasi nipun käyntikortteja ja valitset tapahtuman, jonka aihe voisi kiinnostaa sinua, ja josta ajattelet, että siellä on potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Sitten menet vain keskustelemaan hyvin valmistellun hissipuheen kera. Se ei aina ole näin helppoa. Onneksi maailma on täynnä hyviä, valmiita verkostoja joihin voi sujahtaa sisään.

TEKIN YRITTÄJÄKLUBI

Kuka ymmärtäisi yrittäjää niin kuin toinen yrittäjä? TEKin Yrittäjäklubissa saat kaupan päälle tietoa ja uusia ajatuksia. Yrittäjäklubi on kaikille TEKin jäsenille avoin kerho. Ja yrittäjän kannattaa pysyä TEKin jäsenenä.

TEKin yrittäjäklubiin voit käydä tutustumassa täällä.

ALAKOHTAISET RYHMÄT JA VERKOSTOT

Suurella osalla toimialoja on erilaisia ryhmiä, joihin voi liittyä. Ei kannata unohtaa myöskään sosiaalista mediaa. Erityisesti LinkedInissä on sekä avoimia että suljettuja ryhmiä. Osa näistä ryhmistä tapaa myös reaalimaailmassa.

Esimerkkejä hyvistä LinkedIn-ryhmistä:

  • Aalto Entrepreneurship Society
  • Akavalaiset yrittäjät
  • B2B Myynnin ammattilaiset
  • Finnish Hi-tech Start-up Community
  • Hyväsisko
  • Round Table Suomi Finland
  • Some teollisuudessa
  • Teollinen internet
  • TKK Alumni
  • Yrittäjän myynti & markkinointi 

NUORKAUPPAKAMARI (JCI)

Oletko alle 40-vuotias ja haluat menestyä? Nuorkauppakamari on silloin oikea paikka verkostoitua, kouluttautua ja opiskella ihmisten johtamista. Jos olet tarpeeksi aktiivinen kamarilainen, niin voit jatkaa uraa vielä neljänkympin jälkeenkin senaattorina tai kunniajäsenenä. Voit asettaa tavoitteesi korkealle ja suunnata JCI:n maailmanpresidentiksi. Petri Niskanen valittiin ensimmäisenä suomalaisena JCI:n korkeimpaan virkaan vuonna 1998.

Tutustu Nuorkauppakamariin täällä.

KAUPPAKAMARI

Kauppakamari on paitsi edunvalvontajärjestö myös kouluttaja ja verkostoitumispaikka. World Chambers Networkin kautta pääset kiinni yrityksiin maailmanlaajuisesti.

Kauppakamari

YRITTÄJÄT JA YRITTÄJÄNAISET

Suomen Yrittäjillä sekä Yrittäjänaisilla on paikallisia yhdistyksiä, joiden erilaisissa tapahtumissa tapaat luontevasti toisia yrittäjiä. Ja jos osallistut muutamaan tapahtumaan vuosittain, olet jo ”säästänyt” jäsenmaksun hinnan. Verkostoitumisen lisäksi saat koulutusta, lakiapua ja kattavan tietopankin.

www.yrittajat.fi
http://yrittajanaiset.fi

BNI

Haluatko kasvattaa bisnestäsi selkein askelmerkein? Haluatko oikeasti uusia asiakkaita ja olet valmis etsimään niitä myös kavereille? BNI on maailman suurin ja menestynein suositusorganisaatio, jonka tapahtumiin voit mennä myös maailmalla matkatessasi. 

http://bni.fi

ROTARY, LIONS CLUB, ZONTA

Sosiaaliset järjestöt ovat hyvä kenttä verkostoitua niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Toimiminen yhteisen edun ja oman paikkakunnan hyväksi antaa sekä lisäarvoa omalle elämälle että luontevan tavan saada uusia ystäviä.

www.rotary.fi
www.lions.fi
http://zonta.fi

URHEILU- JA HARRASTESEURAT

Urheilun, kuorolaulannan, partiotoiminnan tai postimerkkien keräilyn lomassa voi vaihtaa kuulumisia. Ja vaikka et varsinaisesti olisi myymässä omia tuotteitasi tai palveluitasi, voit hyvin kertoa kavereille mitä oikein teet työksesi. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka kaverisi naapuri olisi etsimässä juuri sitä mitä sinulla on tarjota.

Maailma on täynnä mukavia porukoita. Voit tietoisesti valita, että et halua sotkea työtä ja vapaa-aikaa. Mutta yrittäjällä vapaa-aika on työtä ja työajalla voi tehdä mitä huvittaa. En sano, että jokaisesta tapahtumasta pitäisi tulla valmis liidi kainalossa, mutta jos jätät itsestäsi positiivisen muistijäljen, niin ei se ainakaan haittaa. 

Hymyillään ja verkostoidutaan!