Juhani Nokela

Vaalit ovatkin jo täällä, muista äänestää!

|
Blogimerkintä

Ensimmäiset aluevaltuustot tekevät isoja periaatepäätöksiä toimintamalleista ja olen iloinen, että moni tekkiläinen on lähtenyt ehdolle näihin vaaleihin. Muiden osalta sitten vain äänestämään paras mahdollinen aluevaltuusto hyvinvointialueellenne.

Politiikan suurkuluttajia aluevaalit eivät kenties päässeet yllättämään, mutta monet muut kyllä. Vaalinumerot jaettiin juuri ennen joulua ja pandemia on peittänyt tehokkaasti sen, että nyt keskiviikkona ennakkoäänestys jo alkaakin. Itselleni vaalien näkymättömyys johtuu osaltaan myös siitä, että katselen asioita pääosin Helsingistä, jossa jäämme osattomaksi vaalihuumasta.

Jokaisen tulisi kuitenkin olla todella kiinnostunut aluevaaleista ja siitä, ketkä valitaan päättämään terveydenhuollon, sosiaalitoimen sekä palo- ja pelastustoimen asioista. Nämä asiat koskettavat meitä jokaista niin palveluiden käyttäjinä kuin veronmaksajinakin. Erityisesti väestön ikääntymisen takia terveysmenot ovat kovassa kasvussa, ja pandemiakin jättää varmasti hoivavelkaa valtionvelan lisäksi.

Jokaisen tulisi olla kiinnostunut aluevaaleista ja siitä, ketkä valitaan päättämään terveydenhuollon, sosiaalitoimen sekä palo- ja pelastustoimen asioista. Nämä asiat koskettavat meitä jokaista niin palveluiden käyttäjinä kuin veronmaksajinakin.

Ei siis ole ollenkaan yhdentekevää, kuka siellä aluevaltuustossa istuu. Tekkiläiset eivät pääosin ole näiden alojen asiantuntijoita, mutta demokratiaa on se, että mukaan saadaan mahdollisimman paljon erilaista osaamista. Käytännössähän hyvinvointialueilla ostetaan palveluita ja tuotteita, tehdään tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä johdetaan isoja organisaatioita. Nämä ovat asioita, joihin myös tekniikan alan koulutus antaa asiantuntijuutta.

Käytännössähän hyvinvointialueilla ostetaan palveluita ja tuotteita, tehdään tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä johdetaan isoja organisaatioita. Nämä ovat asioita, joihin myös tekniikan alan koulutus antaa asiantuntijuutta.

Ensimmäiset aluevaltuustot tekevät isoja periaatepäätöksiä toimintamalleista ja olen iloinen, että moni tekkiläinen on lähtenyt ehdolle näihin vaaleihin. Toivotan kaikille ehdokkaille mitä parhainta vaalimenestystä.

Muiden osalta sitten vain äänestämään paras mahdollinen aluevaltuusto hyvinvointialueellenne. Nyt se on mahdollista!

Tutustu tekkiläisiin aluevaaliehdokkaisiin täällä

Tee oma ehdokassivu

Avainsanat: