Vaalikone murahtelee jo

|
Uutinen
Kuuntele

Tällä kertaa optimointi ei kannata.

Tekniikan akateemiset TEKin valtuustovaaleihin on enää tovi. Äänestäjien ja ehdokkaiden on aika siirtyä vaalikoneen ääreen. Vaalilautakunnan sihteeri Daniel Valtakari antaa viime hetken vinkit.

Äänioikeutettuja on noin 50 000. Mitä heidän pitäisi nyt tehdä?

– Tärkeintä on nyt löytää itselle sopiva ehdokas. Tässä auttaa oma aktiivisuus ja TEKin vaalikone, joka aukeaa TEKin verkkosivulla 11. maaliskuuta. Vaalikoneessa on helppo vertailla ehdokkaita. Sen jälkeen pitää muistaa vielä äänestää. Äänestää voi 17.–30. maaliskuuta joko sähköisesti tai kirjeitse. Kannattaa myös käydä katsomassa jäsenportaalissa, että puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi ovat ajan tasalla.

Mitä ehdokkaiden pitäisi vielä tehdä?

– Ehdokkaiden pitää käydä vastaamassa vaalikoneen kysymyksiin ennen kuin se aukeaa koko äänestäjäkunnalle. Kannattaa vastata kaikkiin kysymyksiin, sillä kone on rakennettu niin, että jos jättää vastaamatta johonkin kysymykseen, se pudottaa sijoitusta. Tällä kertaa optimointi ei kannata.

Miksi pitikään äänestää?

– Äänestäjä pääsee vaikuttamaan kahdella tavalla. Ensinnäkin vaalikoneen vastaukset kertovat meille TEKissä, mitä jäsenkunta ajattelee ja pitää tärkeänä. Käytämme anonymisoituja vastauksia apuna, kun suunnittelemme tulevaa toimintaamme. Toiseksi ehdokkaan äänestäminen vaikuttaa siihen, ketkä pääsevät linjaamaan, miten tekkiläisten etuja ajetaan.

Avainsanat: