Karkkitehtuuri-rastipiste TEKin tiedepäivässä.
Aito kävijäpalaute. ”Mielenkiintoisia tehtävärasteja ja rauhalliset teekkarit opastamassa. Hyvät kahvit ja muutkin tarjoilut. Loistava drinkkirobotti.”

Tiedepäivät viehättivät pikkuväkeä

|
Uutinen
Kuuntele

Kuopiossa ja Lappeenrannassa kävi loppuvuonna 2022 yli tuhat tekkiläistä ja heidän perheenjäsentään TEKin tiedepäivissä.

Tapahtumien kohokohta oli Ylen Galaxi-lastenohjelmasta tutun Tutkija Piin tiedeshow. Piin hullunkurisissa kokeissa kului muun muassa heliumia, hiilidioksidijäätä ja saippuakuplia.

Tilaisuuksissa lapset pääsivät rakentamaan ja tekemään tutkimuksia erilaisilla tiederasteilla paikallisten teekkareiden ja Tutkija Piin opastuksella. Tapahtumat olivat tekkiläisille maksuttomia.

Osallistujien kommentit kielivät viihtymisestä:

– Lapset olivat riemuissaan rasteista. Kotona: ”Minä pidän tieteestä”.

– Kids 7&9 years really liked the event, especially rocket experience and Pii were great!

– Tosi kivasti lapsille kohdistettua, turvallista ja sopivan mielenkiintoista tekemistä. Teekkarit pisteillä hoitivat homman hienosti. Tutkija Piin esitys oli hauska ja pienillekin katsojille sopivasti seurattavissa.

– Lapset nauttivat rasteista, showsta ja yhteisestä ajasta! Tehtävät rasteilla olivat sopivia haastavuudeltaan, jotta tuli onnistumisen kokemuksia.

Yksi TEKin tavoitteista on lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta luonnontieteisiin ja matematiikkaan.

Koko perheen tiedepäivät on suunnattu leikki-ikäisille ja alakoululaisille. TEK on myös mukana järjestämässä vuosittain Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailua. Tässä tiede-, teknologia- ja keksintökilpailussa kisaavat 4–20-vuotiaat.

TEK on järjestänyt lasten tiedetapahtumia vuosien varrella myös esimerkiksi Otaniemessä ja Turussa. Tulevista tiedepäivistä kerrotaan TEKin jäsen- ja tapahtumakirjeissä. Seuraavan tiedepäivän TEK järjestää Oulussa 18.2.

Ohjelmassa on toiminnallisia tiederasteja eli hauskaa tiedettä oikeilla tutkijavälineillä. Rastit soveltuvat parhaiten 3–10-vuotiaille.