ABB:n Azipod-yksikkö

Tiedätkö upean insinöörityön? Kerro siitä meille!

|
Uutinen

Ehdota, kenelle kuuluu Suomalainen insinöörityöpalkinto 2022. Voit ehdottaa myös itseäsi. Palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Kuva: Viime vuonna Suomalaisen insinöörityöpalkinnon voitti ABB:n Azipod®-ruoripotkurijärjestelmä.

Tekniikan akateemiset TEK jakaa yhdessä Tekniska Foreningen i Finland TFiFin kanssa vuosittain Suomalaisen insinöörityöpalkinnon. Palkinnon voi voittaa yksittäinen henkilö tai työryhmä. Palkinnon ydinkriteeri on, että henkilö tai työryhmä on merkittävästi edistänyt teknillistä osaamista Suomessa.

– Jokaiselta tekniikan alalta löytyy kriteerimme täyttäviä upeita insinööritaidonnäytteitä, joten toivottavasti saamme ehdotuksia laajalla kirjolla. Esimerkiksi ohjelmistoratkaisut ovat olleet aliedustettuna suhteessa niiden merkittävyyteen, palkintoa TEKissä koordinoiva Jussi-Pekka Teini sanoo.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa kuka vain, myös itseään saa ehdottaa. Ehdottaa voi insinööri- tai arkkitehtityötä. Ehdotuksen voi tehdä 25.4. mennessä tämän lomakkeen kautta. Palkinto on kunniakirja sekä rahapalkinto 30 000 euroa. 

TEKin teknologiavaliokunta valitsee ehdotusten joukosta finalistit kesän aikana. Valinnat julkaistaan syksyllä. Voittajasta päättävät TEKin ja TFiF:in hallitukset syys-lokakuussa. Voittaja julkistetaan näillä näkymin TEKin syysvaltuuston yhteydessä marraskuun lopussa.

Lue lisää palkinnosta ja sen säännöistä sekä tutustu menneiden vuosien voittajiin: www.tek.fi/sitp