Think global, act local - tekkiläinen, lähde ehdolle kuntavaaleihin

|
Blogimerkintä

Kerran neljässä vuodessa nousevaa mahdollisuutta lähteä vaikuttamaan paikallisesti. Ympäristöliikettä lainaten ”Think global, act local” eli lähde ehdolle kuntavaaleihin.

Kerran neljässä vuodessa nousevaa mahdollisuutta lähteä vaikuttamaan paikallisesti. Ympäristöliikettä lainaten ”Think global, act local” eli lähde ehdolle kuntavaaleihin.

Kaikki puolueet etsivät kuumeisesti hyviä ja osaavia ehdokkaita ympäri Suomen. Isoimmissa kaupungeissa, tai lähinnä Helsingissä voi oikeasti olla kisaa isojen puolueiden ehdokaslistoilla. Monelta paikkakunnalta löytyisi varmasti tilaa osaavalle tekniikan ammattilaiselle. Nykyisin sosiaalisen median ja sähköisen viestinnän avulla ennen niin kallista ja aikaa vievää kampanjointia voi tehdä paljon helpommin ja pienemmillä resursseilla.

Tekkiläisten osaamista tarvitaan. Koronatilanne varmasti hallitsee ilmatilaa vielä vaalien aikana, mutta tulevissa valtuustoissa päätetään siitä, miten esimerkiksi tulevaisuuden osaajien – lasten ja nuorten – mahdollisuudet kehittyä kykyjensä äärirajoille ja niiden ylikin resursoidaan. Mahdollisten taloudellisten säästötarpeiden suuntaaminen vaikuttaa meidän jokaisen arkeen mitä suuremmissa määrin. Näiden päätösten yhteydessä päättäjillä on väliä.

Nykyisillään liian harva tekniikan osaaja aktivoituu ehdokkaaksi. Mikäli tekkiläisten ääntä ei kuulla paikallisesti myös valtuustoissa ja lautakunnissa, niin ei kannata ihmetellä miksi kuntien päätöksenteossa ei ymmärretä uuden teknologian mahdollisuuksia.

Kunnat ovat merkittäviä toimijoita lämmön ja energiantuotannon ratkaisijoina, ne pitävät yllä ja investoivat tekniseen infrastruktuuriin ja luovat muutenkin alueen yrityksille kasvun edellytyksiä ja mahdollisuuksia menestyä paikallisesti. Tähän tarvitsemme puoluekantaan katsomatta tekkiläisiä, joilla on osaamista, jota monella muulla ei ole.

Kannustan vahvasti jokaista, jota yhteiset asiat vähääkään kiinnostavat miettimään, olisiko oikea aika lähteä vaikuttamaan.

Kannustan vahvasti jokaista, jota yhteiset asiat vähääkään kiinnostavat miettimään, olisiko oikea aika lähteä vaikuttamaan. Mikäli vastaus on kyllä, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä sopivan puolueen tai ryhmittymän toimijoihin omassa kotikunnassaan. He osaavat kertoa, että miten ehdolle pääsee. Ja lähes varmasti pääseekin.

Me haluamme tehdä osamme, jotta tekniikka ja tekniikan tekijät näkyvät kuntavaalien aikana. Me tuomme tekkiläisiä ehdokkaita näkyviin ja tarjoamme sarjan verkkotilaisuuksia siitä, miten teknologia ratkaisee kunnista löytyviä ongelmia. Hyvä tekkiläinen ehdokas, ilmoitathan ystävällisesti meille ehdokkuudestasi oheisen linkin kautta.

Avainsanat: