TEK kutsuu Tekniikan museoon

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan museo Kuninkaankartanonsaarella tarjoaa näyttelyitä ja lapsille työpajatoimintaa.

TEK tarjoaa jäsenilleen perhelipun Tekniikan museoon. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi lapsilla on mahdollisuus osallistua maksutta työpajoihin, ja koko perhe saa myös jätskit. Lasten työpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Pajat ovat tarjolla  6.6. – 13.8. tiistaista sunnuntaihin kello 12.

Tulosta oma etulippusi tästä.

Tekniikan museo kertoo ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Museossa on esillä Etäunelmia – yhteys yli ajan ja paikan sekä Valon ja voiman tekijät -näyttelyt. (Huom. Perusnäyttely on suljettu lokakuussa avautuvan uuden Tekniikan maa –perusnäyttelyn rakentamisen vuoksi.)

Etäunelmat-näyttely kertoo viestintätekniikan keksinnöistä ja niihin liittyvistä haaveista. Menneiden vuosikymmenten maailmaan voi uppoutua esimerkiksi seuraamalla 1960-luvun olohuoneessa suoraa tv-lähetystä Neil Armstrongin ensiaskelista kuussa. Valon ja voimatekijät -näyttelyssä on esillä valokuvia teollisuudesta.  Kuvat ovat pääosin jälleenrakennuskaudelta Strömbergin tehtaalta Helsingin Pitäjänmäestä.

Tekniikan museo sijaitsee Helsingissä kauniilla paikalla Kuninkaankartanon saarella Vantaanjoen suulla. Alueella on kolme museorakennusta, kesällä pääsee varsinaisen näyttelyrakennuksen lisäksi tutustumaan muun muassa Pikasuodatuslaitokseen ja putouksen toisella puolella sijaitsevaan Voimalamuseoon.

Lähistöllä sijaitsee Ravintola Koskenranta, koskenranta.net/fi/etusivu/