TEKin Jokinen: Lisää koronatukia teknologia-alalle

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin Jokinen toivoo hallituksen kehittävän koronatukijärjestelmää huomioimaan erityisesti vientivetoisen teknologia-alan isompien ja pienempien yritysten tarpeet.

– Jotta Suomi menestyy, tarvitaan menestyviä suomalaisia vientiyrityksiä. Näiden yritysten painoarvoa koronan jälkeisessä toipumisessa ei voi liiaksi korostaa, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Hän pitää tärkeänä, että Marinin hallitus on reagoinut koronakriisiin lisäämällä yrityksille suunnattuja tukia. Nyt on Jokisen mukaan aika kehittää tukijärjestelmää ja tukien myöntämisperusteita. Tukipolitiikka ei ole huolehtinut parhaalla mahdollisella tavalla osaamisintensiivisten ja teknologia-alan yritysten menestymisen mahdollisuuksista. Myös kasvuhaluisten pk-yritysten tarpeita pitää ymmärtää.

Myönnetyillä tuilla pitäisi olla mahdollisimman suuri vipuvaikutus ja käytetyistä varoista tulisi saada mahdollisimman suuri hyöty irti.

– Ennen koronakriisiä Suomi oli vahva, kasvavan teknologiateollisuuden maa. Hallituksen tulisi tehdä kaikkensa, että olemme entistä vahvempi myös kriisin jälkeen. Koronatukia tulee kohdentaa korkean teknologian yrityksiin ja näiden viennin vauhdittamiseen. Nämä ovat panostuksia, jotka maksavat itsensä takaisin, koko yhteiskunnan hyödyksi, toteaa Jokinen.

Hän toivoo päättäjiltä pitkäjänteisyyttä ja kykyä miettiä, miten Suomessa voidaan parhaiten hyödyntää kansallisia vahvuuksiamme.

– Tulevaisuuden kasvualat perustuvat korkeaan osaamiseen, tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin. Näistä elementeistä syntyy voittajareseptejä ja vientituloja myös tulevaisuudessa.
 

Avainsanat: