TEKiltä 10 000 euron lahjoitus Jyväskylän yliopistolle

|
Uutinen
Kuuntele

TEK lahjoitti 120-vuotisjuhlavuotensa merkeissä 10 000 euroa Jyväskylän yliopiston luonnontieteelliselle koulutusalalle.

Lahjoituksen luovuttivat rehtori Matti Manniselle ja dekaani Henrik Kuntulle 12.1.2017 TEKin koulutuspolitiikan johtaja Jari Jokinen ja asiamies Juhani Nokela.

– Viime vuosien aikana yliopistot ovat joutuneet tiukoille säästöjen takia. Kuitenkin, jos haluamme kääntää talouden suunnan, nyt on aika satsata tulevaisuuteen, Jari Jokinen tähdentää.

– Me luonnontieteiden ja tekniikan ammattilaiset järjestämme harvoin suuria mielenilmaisuja, mutta viime vuonna 120 vuotta täyttänyt TEK  päätti osoittaa juhlavuotensa kunniaksi mieltään ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta tekemällä lahjoituksia yliopistoille, Jokinen sanoi.

TEK haastaa myös muut koulutuksen ja tutkimuksen tilasta huolestuneet tukemaan yliopistojen toimintaa lahjoituksilla.

– Jyväskylän yliopisto on kiitollinen lahjoituksesta ja tärkeästä mielenilmauksesta. Luonnontieteellisellä alalla on suuri huoli alan osaajien riittävyydestä työelämässä. Toivon, että TEKin esimerkki toimii kannustimena muillekin. Lahjoitustempaus tuo tärkeällä tavalla huomiota luonnontieteiden ja matematiikan opetukselle ja tutkimukselle, rehtori Matti Manninen kiittää.

Avainsanat: