TEK nollaa hiilijalanjälkensä 2022 mennessä

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset aikoo olla ensimmäinen hiilineutraali ammattijärjestö. Se tarkoittaa oman hiilijalanjäljen minimoimista ja jäljelle jäävien päästöjen kompensoimista.

TEKin hiilijalanjälki vastaa noin 33 suomalaisen keskimääräisiä vuosipäästöjä. Hiilidioksidipäästöiksi muutettuna se on 340 tonnia vuodessa. TEKin hiilijalanjälki koostuu pääosin energian, matkustamisen sekä palveluiden ja tapahtumien päästöistä. Suurin yksittäinen hiilijalanjälkeä kasvattava asia on toimitilojen lämmitys.

Päästöjen laskemiseen käytettiin Helsingin yliopiston luomaa Hiilifiksu järjestö -hiilijalanjälkilaskuria. 

Tänä päivänä yhä useampi nuori hakeutuu tekniikan alalle, koska haluaa ratkaista ympäristöongelmia tekniikan avulla

– Myös tekniikan ammattikunnassa ja etenkin opiskelijoilla on syvenevä huoli maailman tilasta ja ilmastosta. Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa, mutta tekniikan keinoin. Onneksi tekniikan ammattilaiset ovat halukkaita tarttumaan haasteeseen. Tänä päivänä yhä useampi nuori hakeutuu tekniikan alalle, koska haluaa ratkaista ympäristöongelmia tekniikan avulla, sanoo TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström.

– Ymmärrämme, että TEKin hiilijalanjälki on vain pisara meressä. Haluamme olla osa ratkaisua ja näyttää esimerkillämme, että oman hiilijalanjäljen pienentämiseen on konkreettisia keinoja niin tavallisille ihmisille kuin organisaatioillekin. Sitoudumme toimimaan hiilifiksummin. Esimerkiksi vaihdamme lämmitysenergiamme uusiutuvaan, sähkösopimuksen päästöttömään, pienennämme toimitiloja ja vähennämme liikkumistamme lentämällä ja henkilöautoilla, Matikainen-Kallström kertoo.

Marjo Matikainen-Kallström puhui Vaasassa TEKin valtuuston kokouksessa.

  • TEKin päästöjä seurataan jatkossa vuosittain ja tuloksia päivitetään myös osoitteeseen: www.tek.fi/ilmastotoimet
Avainsanat: