TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto – jäsenmäärä kasvoi

|
Uutinen
Kuuntele

”Teemme vaikuttavaa työtä ja puhumme relevanteista asioista”, TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen sanoo.

Tekniikan akateemiset TEK kasvatti jäsenmääräänsä viime vuonna 1 625 jäsenellä 72 178 jäseneen ja on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan toiseksi suurin jäsenliitto. Suurin on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 117 351 jäsenellä ja kolmanneksi suurin Insinööriliitto IL 69 327 jäsenellä.

TEK onnistui lisäämään jäsenmääräänsä enemmän kuin yksikään toinen Akavan jäsenliitto. Jäsenmäärä kasvoi kaikissa TEKin jäsenryhmissä eli eläkeläisissä, opiskelijoissa ja täysjäsenissä.

TEKin toiminnanjohtajan Jari Jokisen mukaan suosion kasvuun on monta syytä.

– Uskomme ensinnäkin, että ne asiat, joista puhumme ja joiden eteen teemme töitä, vaikuttavat relevanteilta tässä ajassa. Toiseksi parhaillaan neuvoteltaviin työehtosopimuksiin liittyvät työtaistelutoimet ovat tuoneet uusia jäseniä.

Jokinen nostaa esiin jäsenkuntaa tällä hetkellä kiinnostavista asioista tasa-arvon, vanhempainvapaan, ilmastonmuutoksen ja työsuhdeasiat.

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Juttua muokattu 3. maaliskuuta. TEK ei noussut viime vuonna toiseksi suurimmaksi jäsenjärjestöksi vaan on ollut sitä jo vuosia.

Avainsanat:
TEK