Sanna Nokelainen seisoo kadunkulmassa Tampereella, takanaan ratikoita.
Tervetuloa. Tampereen Teknillisen Seuran puheenjohtajan Sanna Nokelainen mukaan stipendien tarkoituksena on kannustaa oppilaita suuntautumaan matemaattis-luonnontieteellisten aineiden pariin.

Tampereen Teknillinen Seura jakoi 67 stipendiä koululaisille

|
Uutinen

Stipendeillä seura haluaa kannustaa oppilaita, jotka ovat osoittaneet ahkeruutta, hyvää yhteistyötä sekä lahjakkuutta matemaattis-luonnontieteellisten aineiden parissa. "Olemme ylpeitä voidessamme myöntää stipendejä nuorille lahjakkuuksille."

Tampereen Teknillinen Seura (TTS) myönsi tänä vuonna 67 matemaattis-luonnontieteellistä stipendiä Tampereen ja kaupunkiseudun kehyskuntien yläkouluihin sekä Tampereen alakouluihin.

Stipendeillä TTS haluaa kannustaa oppilaita, jotka ovat osoittaneet ahkeruutta hyvää yhteistyötä sekä lahjakkuutta matemaattis-luonnontieteellisten aineiden parissa.

TTS antoi jaettavaksi jokaiselle Tampereen kaupunkiseudun yläkoululle yhden 131 euron kannustestipendin ansioituneelle, matemaattisluonnontieteellisesti suuntautuneelle yhdeksännen luokan oppilaalle.

Tampereen Teknillisen Seuran stipendi on ainakin meidän koulumme summaltaan suurin stipendi, jota oppilaat osaavat tavoitella. Palkitsemisen lisäksi se toimii siis myös motivaattorina ja kannustimena.
- Hakkarin yläkoulun rehtori Sanna Oikarinen

Stipendejä jaettiin myös Tampereen kaupunkialueen alakouluille, joille TTS antoi jokaiselle jaettavaksi yhden 50 euron kannustestipendin ansioituneelle, matemaattis-luonnontieteellisesti suuntautuneelle kuudennen luokan oppilaalle.

Stipendiejä jaettiin yhteensä 52 koulussa.

– Teknologia on avainasemassa vihreässä siirtymässä, ja sen rooli on oleellinen hyvinvoinnin rakentamisessa ja globaalien haasteiden ratkaisemisessa, kuten ilmastokriisissä. Tämän vuoksi olemme ylpeitä voidessamme myöntää stipendejä nuorille lahjakkuuksille, jotka tulevaisuudessa voivat olla keskeisessä roolissa teknologian kehittämisessä ja sen soveltamisessa kestävän tulevaisuuden puolesta, Tampereen Teknillisen Seuran puheenjohtaja Sanna Nokelainen sanoo seuran tiedotteessa.

Stipendin tarkoituksena on kannustaa oppilaita suuntautumaan matemaattis-luonnontieteellisten aineiden pariin. TTS haluaa lisäksi korostaa taitojen innostunutta ja aktiivista soveltamista.

– Stipendit ovat oppilaille konkreettinen tunnustus onnistumisesta jossakin – vaikkapa tietyn aineen opinnoissa tai kaverisuhteissa. Tampereen Teknillisen Seuran stipendi on ainakin meidän koulumme summaltaan suurin stipendi, jota oppilaat osaavat tavoitella. Palkitsemisen lisäksi se toimii siis myös motivaattorina ja kannustimena. Voisipa toivoa, että stipendin saaminen voi olla jollekin sysäys myös hakeutua teknilliselle tai luonnontieteelliselle alalle, Hakkarin yläkoulun rehtori Sanna Oikarinen Lempäälästä kiitti tiedotteessa.

Tampereen Teknillinen Seura ry on perustettu v. 1893. Seuran tarkoituksena on toimia Tampereen talousalueella asuvien teknillisen yliopistokoulutuksen saaneiden henkilöiden yhdyssiteenä, tukea heidän yhteisiä pyrkimyksiään sekä edistää tekniikan kehittämistä.

TTS:n stipendijärjestelmä on perustettu keväällä 2006, eli stipendit jaettiin tänä vuonna jo yhdeksännentoista kerran.

 

Avainsanat: