Suomi scifi-kartalle

|
Uutinen
Kuuntele

Helsingissä järjestetään 9.–13.8. yksi maailman suurimmista scifiin keskittyvistä tapahtumista. TEKin jäsenenä saat alennusta Worldconin pääsylipuista.

Helsingissä järjestetään 9.–13. elokuuta yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista science fictioniin ja fantasiaan keskittyvistä tapahtumista. Worldconin saaminen Helsinkiin on iso juttu.

Kaikki lähti siitä, kun Eemeli Aro osallistui Worldconiin Chicagossa vuonna 2012. Siellä hänet innostettiin hakemaan tapahtumaa Helsinkiin.

– Eemeli soitti minulle Chicagosta. Pidin ideaa melko päättömänä ja epätodennäköisenä. Toisaalta ajattelin, että Worldconin saaminen Suomeen olisi hyvä tapa tuoda Suomea ja suomalaista harrastustoimintaa esille maailman scifi-faneille, kertoo Jukka Halme, joka toimii Helsingin Worldconin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Worldcon järjestetään vuosittain, nyt 75. kerran. Järjestämisvastuusta käydään kova kilpailu – pärjätäkseen täytyy kampanjoida onnistuneesti.

– Worldconin saaminen Helsinkiin on luottamuksen osoitus suomalaisille scifi-faneille, sanoo Helsingin Worldconin taloudesta vastaava Pasi Vihinen.

Vihinen ja Halme ovat järjestäneet kansallista Finncon-tapahtumaa, mutta nyt kierroksia lisätään. Luvassa on viisi päivää ohjelmaa; paneelikeskusteluja, näyttelyitä, juhlia, myyntipöytiä sekä tapahtumia, kuten pukukilpailu ja elokuvasarja Orionissa. Lisäksi tapahtumassa jaetaan Hugo-palkinnot.

Worldconissa on esillä scifi- ja fantasiakirjallisuuden lisäksi sarjakuvia, elokuvia ja muuta taidetta – sekä niiden tekijöitä. Varsinaisten kunniavieraiden lisäksi Worldconiin saapuu toistasataa kirjailijaa, taiteilijaa ja muuta alan merkkihenkilöä. Vihisen mukaan tekijävieraat ovat olennaista, mutta tärkeää on myös fanien ja harrastajien mahdollisuus tavata toisiaan.

Tapahtuma järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin. Se haastaa, mutta on myös antoisaa. 

– Parasta Worldconin järjestämisessä on kansainvälisyys ja yhteisöllisyys. Helsingin Worldconista tulee mahtava tapahtuma, jossa on huikeita spektaakkeleita sekä vanhoja ja uusia ystäviä. Odotan elämystä, joka ei koskaan unohdu, Halme sanoo.

Jäsenetu

TEKin jäsenenä saat alennusta Worldconin pääsylipuista: members.worldcon.fi/tek