Kaksi ihmistä katsoo tietokonetta

Suomen Yrityskummit ry ja AKY-Akavalaiset Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään

|
Uutinen

Moni akateemisesti koulutettu nuori perustaa tänä päivänä yrityksen ja kaipaa tukea liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Suomen Yrityskummien tarjoama maksuton mentorointi on tärkeä tuki monelle, etenkin yritystoimintaansa käynnistävälle nuorelle.

Entistä useampi korkeakoulutettu näkee yrittäjyyden houkuttelevana uravaihtoehtona ja moni myös vuorottelee palkkatyön ja yrittäjyyden välillä. Akavalaiset Yrittäjät AKY toimii heidän äänitorvenaan, valvoo heidän etujaan ja tuottaa heille palveluita.

”Yhteistyö Suomen Yrityskummien kanssa toivottavasti lisää jäsentemme tietoisuutta yrityskummeista ja sitä kautta saatavasta sparrausavusta. Ja toivottavasti tätä apua moni myös käyttää eikä jää kysymystensä kanssa yksin. Ehkä joku tätä kautta myös kiinnostuu tarjoamaan omaa osaamistaan toisten yrittäjien avuksi”, toteaa Akavalaisten yrittäjien pääsihteeri ja TEKin yrittäjyysvastaava Martti Kivioja.

Suomen Yrityskummit auttavat pienyrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa ja vuosittain yrityskummit mentoroivat noin 1 000 yritystä.

Toivottavasti tätä apua moni myös käyttää eikä jää kysymystensä kanssa yksin.
- Martti Kivioja, TEKin yrittäjyysvastaava

”Moni yrittäjä on päätöstensä kanssa yksin ja tässä tilanteessa yrittäjät kääntyvät yrityskummien puoleen. Pääsääntöisesti yrittäjät haluavat keskustella kokeneen yrityskummin kanssa liiketoiminnan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin liittyvistä kysymyksistä. Asiakasyrityksemme ovat pääsääntöisesti pieniä, alle 5 henkeä työllistäviä. Tämän myötä olemme erittäin tyytyväisiä, että yhteistyömme Akavalaisten Yrittäjien kanssa tiivistyy ja voimme tukea toistemme toimintaa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

Yrityskummien toiminta on yrittäjille maksutonta. Yrityskummien toimintaa tukevat mm. Työ- ja elinkeinoministeriö, Yksityisyrittäjäin säätiö, kunnat ja seudulliset kehitysyhtiöt. Yrityskummia voi hakea valtakunnallisen Suomen Yrityskummien verkkosivun kautta: www.yrityskummit.fi

AKY – Akavalaiset Yrittäjät ry on korkeakoulutettujen yrittäjien edunvalvontajärjestö, johon kuuluu 24 jäsenjärjestöä ja niiden 16 000 pää- ja sivutoimista yrittäjäjäsentä. AKY on Suomen yrittäjien toimialajärjestöjäsen. www.aky.fi.

Lisätietoja: 

Kaarlo Nurmiranta, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Yrityskummit ry p. 040 500 6805

Martti Kivioja, pääsihteeri, AKY-Akavalaiset Yrittäjät p. 09 2291 2206

Avainsanat: