TES-neuvottelut

Sopimusalakohtaiset ryhmät kokoontuivat kunta-alan neuvotteluissa – pieniä yksityiskohtia saatu sovittua

|
Uutinen

Kunta-alan osapuolet jatkoivat neuvotteluja sovittelulautakunnan toimeksiannon mukaisesti 23. huhtikuuta.

Lauantaina 23.4. kokoontuivat sopimusalakohtaiset neuvotteluryhmät, eli käsittelyssä olivat Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES), Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) sekä Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS).

Työryhmät kartoittivat, missä tekstikysymyksissä osapuolet ovat vielä erimielisiä. Muutamia yksityiskohtia on saatu myös sovittua, eli joissakin pienissä asioissa on saavutettu lisää yksimielisyyttä.

Sovittelulautakunta on pyytänyt ryhmiltä raportit neuvotteluista lauantaihin kello 21:een mennessä, ja lautakunta kokoontuu sunnuntaina päättämään, miten prosessi jatkuu.

Neuvottelut tammikuusta lähtien

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE (Super ja Tehy) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat neuvotelleet uusista virka- ja työehtosopimuksista tammikuusta lähtien.

Työministeri Tuula Haatainen asetti sovittelulautakunnan kunta-alan työriitojen ratkaisemiseksi 8. huhtikuuta. Lautakunnan puheenjohtajana toimii työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Tietoa kunta-alan tilanteesta ja lakkoavustuksista

Ovatko yhteys- ja työpaikkatietosi ajan tasalla? On tärkeää, että TEKin viestintä tavoittaa kaikki kunta-alalla työskentelevät jäsenet. Päivitä omat yhteystietosi jäsenportaalissa ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.

TEK maksaa 100 euroa lakkoavustusta/lakkopäivä. Lakkoavustus on verollinen korvaus. Voit hakea lakkoavustusta lakon jälkeen tällä lomakkeella. Pyrimme maksamaan avustukset mahdollisimman pian lakon jälkeen. 

UKK ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

UKK kuntasektorin lakoista

JUKO: Katso tästä JUKOn lakot, lakonuhat ja muut painostustoimet kunta-alalla

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tapani Laurikainen
Tapani Laurikainen
Työelämäasiantuntija, kuntasektori