Sivuseikkoja

|
Blogimerkintä

TEKin verkkosivut ovat uudistuneet. Uudistuksen päätavoitteina on parantaa tiedon löydettävyyttä ja sivujen käytettävyyttä mobiililaitteilla.

Eräs kokenut käytettävyysasiantuntija totesi, että jos uutta verkkopalvelua avattaessa ei yhtään hävetä, on nysvätty liikaa. Nyt on juuri sellainen olo, vähän hävettää ja samalla ilo puskee pintaan. Sivuthan eivät ole varsinaisesti koskaan valmiit, varsinainen happotesti on jäsenten ja muiden käyttäjien käsissä. 

Sivujen suunnittelussa käytiin läpi läjäpäin tutkimustietoa tekkiläisistä ja analytiikkadataa entisiltä sivuilta. Taustatyö osoitti että jäsenpalveluita käyttäneet ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun, mutta palveluiden tunnettuudessa on parantamisen varaa. Sivuille nostettiin näkyvästi esiin jäsenten eniten käyttämät ja tärkeimmiksi kokevat palvelut. Framilla ovat myös tekkiläisiä koskeva tutkimus- ja palkkatieto sekä tapahtumat, joita tekkiläisille on tarjolla runsaasti eri paikkakunnilla.

Aiemmin kirjautumisen takana ollutta sisältöä on tarjolla entistä helpommin. Esimerkiksi laadukas työelämän lakitietopankki ja ura-asiantuntijoiden cv-vinkit on vapautettu jäsenkirjautumisen takaa. Lakimiesten ja uravalmentajien henkilökohtainen palvelu ja tietyt sähköiset palvelut kuten Virtuaalilakimies ja Palkkanosturi ovat jatkossakin vain jäsenten ulottuvilla. Kirjautumisen helpottaminen on seuraavaksi työn alla.    

OIKEITA IHMISIÄ, OIKEITA YMPÄRISTÖJÄ

Uusilla sivuilla tapaat paljon TEKin henkilökuntaa. Asiantuntijat ovat esillä palveluiden yhteydessä omilla kasvoillaan, yhteyden ottaminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi. Omat ja vierailevat asiantuntijat kertovat ajankohtaisista työelämäasioista tässä blogissa.

Sivujen konseptisuunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä vastasi viestintätoimisto Suuntaus. Konseptoinnissa on kiinnitetty huomiota hakukoneoptimointiin, jonka tulokset näkyvät ajan mittaan parempina hakutuloksina. Kuvamaailmassa on tuotu esiin tekkiläisten työn tuloksia ja työympäristöjä. Kuvat otti lahjakas oululainen valokuvaaja Joel Karppanen.

Sivut on toteutettu avoimeen lähdekoodiin perustuvalla julkaisujärjestelmä Drupalilla. Teknisen toteutuksen teki helsinkiläinen Druid. Arvokkaita neuvoja matkan varrella antoi Jussi Salmio Sirdarilta.

Haukkasimme kerralla aika ison palan, kerralla laitettiin uusiksi alusta, sisällöt ja ulkoasu. Jatkossa sivustoa kehitetään isojen uudistuskierrosten sijaan jatkuvasti jäsenpalautteen ja analytiikan perusteella. Tekkiläisten käyttämä laitevalikoima ja asiantuntemus ovat laajat. Otamme kaiken palautteen kiitollisina vastaan tehdäksemme teille mahdollisimman hyvää verkkopalvelua.

Avainsanat:
TEK