Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

|
Uutinen
Kuuntele

Sano kyllä! -kampanja innostaa kaikkia suomalaisia omilla työpaikoillaan ja omalla esimerkillään tarttumaan työelämän muutoshaasteisiin.

Juhannuksen jälkeen startannut Sano kyllä! -kampanja muistuttaa, että jokainen itse voi muuttaa oman työnsä entistä paremmaksi.

Sanokyllä.fi-sivustolla kerrotaan, miten jokainen voi vaikuttaa oman työnsä kehittämiseen koko työyhteisön merkitystä unohtamatta. Sivustolta löytyy myös leikkimielinen "Millainen työelämän uudistaja olet?" -testi.

– Kesällä monella on aikaa miettiä omia tavoitteitaan ja mitä tulevaisuudelta odottaa. Sano kyllä! -kampanjalla muistutamme, että meiltä odotetaan nyt uudenlaista asennetta työelämän muutoksiin. Muutos ei ole yksilösuoritus vaan joukkuepeliä. Paras hyöty saadaan aikaan, kun kaikilla osapuolilla on yhteinen näkemys siitä miksi muutosta tehdään, toteaa hankejohtaja Margita Klemetti työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Tehdään yhdessä parempi työelämä

Kampanja on osa työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa Työelämä 2020 -hanketta. Sen tavoitteena on, että Suomen työelämä olisi Euroopan paras vuonna 2020. Huipulle kipuaminen edellyttää etenkin kehittymistä erityisesti johtamisen, innovoinnin ja digitalisaation saralla.

– Onnistuminen riippuu siitä, kuinka usein sanomme uudistumiselle kyllä. Yhdessä innovoiminen synnyttää enemmän ideoita sekä vahvistaa yhdessä tekemisen kulttuuria. Avoimuus ja vuorovaikutus luovat maaperää kokeiluille ja muutosten läpiviemiselle. On kitkettävä pois sellaisia rakenteita, jotka estävät luovuuden ja uudistumisen, Klemetti toteaa.
 

Sano kyllä! -kampanja

 

Lue työhyvinvointia käsitteleviä artikkeleita TEK-verkkolehdestä: