Pidä huolta omasta arvostasi työmarkkinoilla

|
Blogimerkintä

Mikään ei ole niin varmaa, kun että kaikki on epävarmaa. Ja kaikki muuttuu koko ajan. Työelämä muuttuu. Tapa tehdä töitä muuttuu. Työvälineet muuttuvat.

Työtä, johon olet kouluttautunut ei ehkä kymmenen vuoden päästä ole enää olemassakaan. Sen sijaan tarjolla on työtä, jota kukaan ei tänä päivänä osaa vielä kuvitellakaan. Ja jota kukaan ei vielä osaisi tehdäkään.

Niin laadukas kuin tekniikan alan yliopistokoulutus onkin, on turha kuvitella, että niillä koulun penkillä opituilla taidoilla pärjäilee seuraavat 40 vuotta. Korkeakoulutus opettaa omaksumaan uusia ja monimutkaisia asioita. Jokaisella meistä on itsellä vastuu siitä, miten tämä oppimiskyky ja -motivaatio säilyy läpi työuran.

Tulevaisuus on niiden, jotka uskaltavat oppia.

Työntekijä, joka ei kykene tai halua oppia uutta on työnantajalleen taakka. Ajankulua ja muutosta ei kukaan meistä voi pysäyttää. Elävän organismin tärkein selviytymisen edellytys on kyky sopeutua alati muuttuvaan ympäristöön. Sama pätee myös työntekijän arvoon työmarkkinoilla.

Siksi meidän kaikkien tulisi olla kiinnostuneita oppimisesta. Me TEKissä olemme myös kiinnostuneita siitä ja haluamme kannustaa ja tukea jäseniämme elinikäisessä oppimisessa.

Siksi olemme mukana uudessa oppimisen suurtapahtumassa, joka järjestetään 5.–6.9. Kaapelitehtaalla. Dare to Learn -tapahtuma on ensimmäistä kertaa järjestettävä ”oppimisen Slush” ja se tuo yhteen tuhansia oppimisesta ja inhimillisestä kehityksestä kiinnostuneita tulevaisuuden rakentajia.

Avainsanat: