Palkkaneuvonta auttaa osaamisesi hinnoittelussa

|
Uutinen
Kuuntele

Juha-Antti Hirsivuori sai tukea suureen päätökseen ja neuvotteluihin TEKin palkkaneuvonnasta. Pian hän on perheineen matkalla kohti uusia haasteita uudella mantereella.

Jo diplomityötä tehdessään Juha-Antti Hirsivuori kiinnostui pigmenteistä, mutta vastavalmistuneelle ei vielä silloin löytynyt paikkaa alalta. Kun entinen esimies otti yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta palata prosessitekniikan ja pigmenttien pariin, myyntityössä kokemusta kartuttanut DI halusi lähteä selvittämään asiaa.

– Vaimokin oli sitä mieltä, että tämä kortti on katsottava. Ehkä silläkin oli jotain vaikutusta, kun kerroin, että uudessa kodissa on uima-allas, prosessitekniikan DI Hirsivuori naurahtaa. 

Hirsivuori otti ensi töikseen yhteyttä TEKiin selvittääkseen, mitä asioita olisi syytä huomioida ulkomaan työsopimusta tehdessä. 

Tuli tunne, että TEKissä todella välitetään siitä, miten minulle käy

– TEKistä sanottiin, että sopimus kannattaa tarkistuttaa lakimiehillä ennen allekirjoitusta. Kokeilin Palkkanosturia, mutta paljon tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa neuvontaa sain palkkaneuvojalta henkilökohtaisesti. Tuli tunne, että TEKissä todella välitetään siitä, miten minulle käy, Hirsivuori sanoo.

Uusi työ vie Hirsivuoren Romen kaupunkiin, joka sijaitsee noin sata kilometriä Atlantasta luoteeseen. Mukaan lähtee vaimo ja nelikuukautinen vauva. Muutos on ensimmäistä kertaa ulkomaille töihin lähtevälle Hirsivuorelle ja hänen perheelleen suuri. 

– TEKin palkkaneuvoja auttoi minua määrittelemään, minkälaisesta kompensaatiosta minun pitäisi neuvotella, kun kyseessä on koko elämän siirto uuteen maahan, vaimon työn loppuminen, erilainen sosiaaliturva ja vieras työkulttuuri. Sain neuvotteluihin hyvän pohjan ja kunnolliset perustelut, Hirsivuori kertoo. 

Terve itseluottamus on hyvästä

TEK ostaa jäseniään varten eri maiden palkka­tietoja muun muassa siihen erikoistuneilta konsultointiyhtiöiltä. Lisäksi palkka­neuvojilla on pitkä kokemus ja runsaasti tietoa juuri tekniikan alan yliopistokoulutettujen palkoista. TEKin työmarkkinatutkimukseen, josta saadaan paljon palkkatietoa, vastaa vuosittain noin 12 000 jäsentä. 

– TEKin apu oli todella tärkeää. Kerroin, mitä uudessa työssä minulta odotetaan ja sain yksityiskohtaisia neuvoja. Nyt ymmärrän, että tällaisissa tilanteissa liiton jäsenmaksu maksaa itsensä äkkiä takaisin, Hirsivuori iloitsee.

– Jos olet vastaavassa tilanteessa itse, suosittelen ottamaan ensimmäiseksi yhteyttä TEKiin. Kannattaa miettiä, minkälaista sopimusta lähtee tavoittelemaan ja perustella tarkkaan, miksi työnantajan kannattaa maksaa tiettyä palkkaa. Nöyrä pitää olla, mutta oma arvokin täytyy tietää. Terve itseluottamus on hyvästä. TEKin palkkaneuvonnan avulla loin hyvät edellytykset neuvotteluille, hän neuvoo. 

Viisumiprosessi on käynnissä, ja edessä on pian muutto Yhdysvaltoihin. Perhe kävi uudessa kodissaan vierailulla jo kerran, ja Hirsivuori kiittää uutta työnantajaansa, FP-Pigmentsiä, tästä mahdollisuudesta. 

– Yhdysvaltain viisumiprosessi on monimutkainen, mutta kyllä on paljon helpompi lähteä nyt, kun tietää, minne menee, ja on saanut tavata uudet työkaverit. Myös työn jatkuvuus ulkomaankomennuksen jälkeen on varmistettu.  

 

TEKin palkkaneuvonta


TEKin palkkaneuvojiin saat yhteyden sähköpostitse palkat@tek.fi 
tai puhelimitse p. (09) 229 121. 

Katso palkkatietoja ja kokeile Palkkanosturi-sovellusta. 

Ulkomaille töihin lähteville on koottu runsaasti tietoa:

www.tek.fi/urapalvelut/toissa-ulkomailla

Goinglobal-palvelu auttaa työnhaussa ulkomaille.