Paljonko pitäisi saada palkkaa?

|
Uutinen
Kuuntele

Tarkista itsellesi sopiva palkka uudistuneesta palkkanosturista.

Mietityttääkö, onko palkkasi kohdallaan? Oletko vaihtamassa työpaikkaa ja haluaisit tarkistaa alasi palkkatason? TEKin palkkanosturi on työkalu, joka piirtää palkkakäyrät muuttujavalintojesi perusteella.

Palkkanosturissa voit tarkastella useiden taustatekijöiden vaikutusta palkkaan samanaikaisesti. Näitä ovat esimerkiksi toimiasema, toimiala, työnantajan henkilöstömäärä ja työkokemusvuodet. Palkkanosturia käyttäessä kannattaa kokeilla, miten esimerkiksi toimiaseman tai alan muutos vaikuttaa palkkaan.

Uudistettua Palkkanosturi-sovellusta on nyt entistä mukavampi käyttää myös mobiililaitteilla. Palkkanosturi on tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi. Palkkanosturi löytyy tuttuun tapaan osoitteesta www.tek.fi/palkkanosturi. Sovelluksen käyttö vaatii jäsenkirjautumisen.

 

Tutkimukseen perustuvaa palkkatietoa

TEKissä on parhaat tiedot tekniikan akateemisten työelämästä ja palkoista. Tämän mahdollistaa se, että tuhannet tekkiläiset vastaavat vuosittain työmarkkinatutkimukseemme. 

Palkkanosturin tiedot perustuvat uusimman työmarkkinatutkimuksen tuloksista laskettuihin matemaattisiin malleihin. Malli laskee palkka-arviot myös sellaisille yhdistelmille, joista on vain vähän vastauksia. 

Palkkanosturissa käytetty palkkakäsite on säännöllisen työajan kuukausiansio. Siihen eivät kuulu ylityökorvaukset, lomarahat, vuosi-bonukset eivätkä sellaiset tulospalkkiot, joita maksetaan harvemmin tai kuukautta pitemmältä ajalta.

Tekkiläisen jäsenetuihin kuuluu myös henkilökohtainen palkkaneuvonta. 

Lisätietoja: www.tek.fi/palkat

 

Avainsanat: