NAU! tukee naisten asemaa tekniikan alalla

|
Uutinen
Kuuntele

Naiset tasa-arvoisesti uralle eli NAU! -hanke kokoaa tutkimustietoa sukupuolten tasa-arvosta tekniikan alalla.

Naiset tasa-arvoisesti uralle eli NAU! -hanke kokoaa verkkosivuilleen tutkimustietoa sukupuolten tasa-arvosta tekniikan alalla ja ratkaisuja yhdenvertaisemman kulttuurin rakentamiseksi. Hankkeen tavoitteena on tukea tekniikan alan naisten yhdenvertaista siirtymistä korkeakoulusta työelämään ja edistää tasa-arvoista uralla etenemistä.

– Oppilaitokset, yritykset ja järjestöt ovat tehneet hyvää työtä, jotta naiset hakisivat yhä enemmän opiskelemaan tekniikan alalle. Tässä hankkeessa huolehditaan, että naiset myös pysyvät alalla niin, että heillä on samat edellytykset toimia työelämässä kuin miehilläkin, hankkeen projektitutkija Sanna Putila TEKistä sanoo.

Sivusto on suunnattu tekniikan alan asiantuntijoille, esihenkilöille, HR:lle, henkilöstöedustajille ja korkeakoulujen opetushenkilökunnalle, jotka haluavat kehittää yhdenvertaisempaa työelämää ja koulutusta.

Tutkimusten lisäksi hankkeessa kehitetään konkreettisia toimintamalleja siihen, miten naisia voidaan tukea uravalinnoissa ja uralla etenemisessä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi korkeakoulujen tasa-arvosuunnitelmien arviointia, tekniikan alan tasa-arvotilanteen nykytilanteen selvittämistä alumnihaastatteluilla sekä opetusta ja ohjausta, jossa tiedostetaan sukupuoliin liittyviä ennakkoluuloja ja pyritään luopumaan niistä.

NAU! on kahdeksan tekniikan alan korkeakoulun ja TEKin yhteishanke, jonka rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lue lisää: