Mörkö se lähti piiriin - Yhdessä saavutamme enemmän

|
Blogimerkintä

Suomen lätkämaajoukkueen maailmanmestaruuteen ei etukäteen juuri kukaan uskonut. Muihin joukkueisiin verrattuna mukana oli ensikertalaisia ja NHL-starat loistivat poissaolollaan. Mutta yhdessä heistä tuli maailman mestareita. Ei olisi Mörkökään yksin mitään vastustajilleen mahtanut.

Joukkueen voimaa on käytetty kautta aikain ja sitä käytetään myös työmarkkinoilla. Jäsenet perustivat TEKin ajamaan omia etujaan ja meille tärkeitä asioita. Ymmärrettiin, että yhdessä saamme enemmän aikaan kuin yksilöinä.
 
Porukan voima on konkretisoitunut muun muassa työehtosopimuksissa. Tuskin kovin moni työntekijä yksin pystyisi neuvottelemaan itselleen esimerkiksi lomarahoja, pidemmän sairausajan palkkaa tai palkallisia vanhempainvapaita, jos ne eivät olisi yleinen käytöntä kiitos työehtosopimusten yleissitovuuden.
 
Järjestäytymisen voima on ymmärretty erityisen hyvin korkeasti koulutettujen joukossa. Tilastot näyttävät, että mitä korkeammin koulutettu henkilö on, sitä todennäköisemmin hän kuuluu oman alansa ammattijärjestöön.
 
Joukkovoimaan ei turvauduta pelkästään työntekijäpuolella. Myös suuri osa yrityksistä on järjestäytynyt työnantajien liittoon, ajakseen työnantajien asioita. Vaikka työnantajajärjestöt nähdään usein ammattijärjestöjen vastapelureina, toisin kuin vastakkain pelaavilla jääkiekkojoukkueilla, on meillä myös yhteisiä tavoitteita.
 
Sekä työnantaja- että työntekijäpuolella halutaan, että Suomessa riittää työtä ja että työntekijät ovat motivoituneita ja pystyvät antamaan parastaan. Nämä yhteiset tavoitteet on hyvä pitää aina mielessä. Sitten neuvotellaan vain siitä, miten parhaiten saadaan kiekko maaliin.

Mörkö