LUT:n kampukselle "puutarhamainen ekolabra"

|
Uutinen
Kuuntele

Lappeenranta sai oman TEK Loungen. Lappeenrannan teknilliselle yliopistolla toimivassa monitoimitilassa yhdistyvät yliopiston henki, luonnonmateriaalit ja uusin tekniikka.

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla avattiin 20.2. Tekniikan akateemiset TEKin jäsenten käyttöön suunniteltu tila ja samalla TEKin uusi Lappeenrannan aluetoimisto. Materiaalivalinnoissa on hyödynnetty paikallisen yliopiston henkeä ja tutkimuksen hedelmiä. Tilan suunnitellut sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä kuvailee tilan olevan hengeltään puutarhamainen ekolabra.

TEK Lounge tuo palvelut lähemmäksi jäseniä, jotka saavat käyttää ja varata tilaa maksutta. Ensimmäinen TEK Lounge avasi ovensa noin puolitoista vuotta sitten Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tampereen tilassa on muun muassa tehty etätöitä, ryhmätöitä, kahviteltu opiskelukavereiden kanssa, pidetty kiltojen ja kerhojen kokouksia, koulutuksia sekä valmistujaisjuhlia.

– TEK Lounge on konseptina ylittänyt kaikki odotuksemme. Jäsenet ovat ottaneet Tampereen monitoimitilan vastaan todella innostuneesti ja tilan korkea käyttöaste on yllättänyt meidät. Lappeenrannan tilan suunnittelussa halusimme huomioida kestävän kehityksen periaatteet sekä hyödyntää uutta tekniikkaa, kertoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Lappeenrannan tilan suunnittelussa on hyödynnetty Tampereen loungen kokemuksia ja siihen on lisätty 2-6 hengen neuvottelu- ja workshop-tila sekä etäohjattava älyvalojärjestelmä, jota säätämällä voidaan muuttaa tilan tunnelmaa tapahtumien luonteen mukaan. Tilaan siirtyvät työskentelemään myös alueellista jäsenpalvelua tarjoavat TEKin työntekijät.

– TEK Lounge mahdollistaa niin järjestettyjä kuin satunnaisiakin kohtaamisia. Se on luovuuteen kannustava yhteiskäyttö- ja monitoimitila. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa halusin huomioida paikallisia erityispiirteitä kuten esimerkiksi kestävän kehityksen ja maanläheisyyden, sanoo sisustusarkkitehti Palinperä.

Tilan kiinto- ja irtokalusteet kuten ulkoinen neuvottelutila, keittiö, katsomo sekä liikuteltava pöytä ovat uniikkeja ja suunniteltu varta vasten Lappeenrannan TEK Loungea varten. Päämateraalina on clt-puulevy, jota käytetään erityisesti talonrakentamisessa. Kaluste-Kolmio Oy:n toteuttamien puulevystä tehtyjen elementtien monikäyttöisyys näyttäytyy niin seinä- kuin kiinto- ja irtokalustepinnoillakin luoden tilaan lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin.

– Irtokalusteissa kestävyys on huomioitu valitsemalla ajatonta suomalaista designia ja PET-kierrätysmateriaalista valmistettuja baari- ja neuvottelutilan istuimia. Lisäksi tilan materiaaleissa on tavoiteltu maanläheisyyttä ja selkeitä raaka-aineita kuten puu, lasi ja metalli sekä viherkasvit, Palinperä jatkaa

Lämpimästi tervetuloa vierailemaan tilassa!

Lue lisää TEK Loungesta ja varaa tila käyttöösi.