Luottamusmieskonkarit ryhtyivät konsulteiksi

|
Uutinen
Kuuntele

DI Aimo Leskelä ja insinööri Mika Kortelainen päättivät hyödyntää kokemuksensa henkilöstöedustajina ja yt-neuvottelijoina omassa yrityksessä.

Insinöörit Aimo Leskelä ja Mika Kortelainen lupaavat syventää asiakkaansa ymmärrystä luottamusmiestoiminnan eduista. Tällaista osaamista vaaditaan nyt erityisesti paikallisessa sopimisessa.

– Siitä puhutaan paljon, mutta tasavertainen paikallinen sopiminen vaatii vielä opettelemista, Leskelä perustelee.

Kortelaisen ja Leskelän liikeidean taustalla on oma kokemus. Työyhteisövalmentajiksi ryhtyneelle parivaljakolle on kertynyt kokemusta eri henkilöstöedustuselimissä toimimisesta yhteensä noin 30 vuotta. Molemmat ovat toimineet omien liittojensa luottamustehtävissä ja YTN-luottamusmiehinä työpaikoillaan.

Yrityksillä on parantamisen varaa luottamusmiestoiminnan etujen ymmärtämisessä.

Työkokemustakin miehillä on yhteen laskettuna kertynyt reilu 60 vuotta. Pitkät siivut siitä on tehty Nokialla ja sen jälkeen Microsoftilla.

Kun molemmat saivat vuonna 2016 Microsoftilta irtisanomisilmoituksen, he tarttuivat yrityksen tarjoamaan Kipinä-ohjelmaan. Se tarjosi koulutusta ja rahallista tukea yrittäjiksi lähteville.

– Vaatimuksena oli, että työnantaja hyväksyy liiketoimintasuunnitelman ja että sitoudumme firman pyörittämiseen vähintään vuodeksi, Leskelä kertoo.

Positiivisin mielin Seloniksi nimetyn konsulttitoimistonsa kanssa liikkeelle lähteneet miehet ovat nyt vedenjakajalla. Tarvetta ja kiinnostusta Selonin palvelulle on, mutta asiakassopimuksia ei helposti tehdä.

– Tarvitsisimme muutaman pilottiprojektin referensseiksi, Kortelainen arvelee.

Yksi toivo on kumppanuus TEMin Työelämä 2020 -hankkeessa, josta voisi jotain lähteä liikkeelle.