Kysymyksiä kesätöistä?

|
Uutinen
Kuuntele

Aloittaako oma tai tuttusi lapsi kohta kesätyöt? Vinkkaa hänelle maksuttomasta Kesäduunari-infosta! TEKin opiskelijajäsenet voivat kysyä kesätöistä TEKin lakimiehiltä.

Maksuton Kesäduunari-info on Akavan, SAK:n ja STTK:n yhteinen palvelu, joka neuvoo kesätöissä olevia nuoria, heidän vanhempiaan sekä kesätöitä tarjoavia työnantajia.

Kesäduunari-info on auki 2.5.–31.8. Kysymyksiä voi esittää verkossa www.kesaduunari.fi ja puhelimitse arkisin klo 9–15 numerosta 0800 179 279. Kesäduunari-info on myös Facebookissa ja Twitterissä. Infosta voi kysyä neuvoja esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin ja koeaikaan liittyen. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

TEKin opiskelijajäsenten kannattaa kääntyä kesätöihin liittyvien kysymystensä kanssa TEKin lakimiesten puoleen. Lakimieheltä voi kysyä neuvoa, jos esimerkiksi työsopimus tai työehdot mietityttävät.

Kysymyksiä voi esittää TEKin lakimiehille sähköisellä lomakkeella tai soittamalla numeroon 09 229 12345 arkipäivisin kesä- ja elokuussa klo 9–16 ja heinäkuussa klo 9–15. 

Kesäduunarineuvoja Sari-Anne Salminen, kuva: Patrik Lindström

Tänä vuonna kesätöihin liittyviä neuvoja Kesäduunari-infossa antaa Sari-Anne Salminen.

– Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä avun pyytämistä tarvitse arastella, hän sanoo.

Salminen muistuttaa käymään työsuhteen ehdot huolellisesti läpi ennen kuin allekirjoittaa työsopimuksen. Hän myös kehottaa kesätyöntekijöitä varmistamaan, että he saavat tarvitsemansa opastuksen työhönsä.

 

Avainsanat: