Kuusi tekkiläistä valittiin eduskuntaan

|
Blogimerkintä

Tekkiläisten kansanedustajien määrä nousee kolmesta kuuteen.

Tekkiläiset ehdokkaat pärjäsivät sunnuntaisissa eduskuntavaaleissa edellisiä vaaleja paremmin. Tekkiläisten kansanedustajien määrä nousee uudessa eduskunnassa kolmesta kuuteen.

Uuteen eduskuntaan valittiin kuusi tekkiläistä kansanedustajaa, ja varasijoille ylsi kolme ehdokasta. Tekkiläiset ehdokkaat saivat hyvin ääniä eri puolilla Suomea.

Eniten edustajia valittiin Uudeltamaalta, josta eduskuntaa pääsi peräti kolme ehdokasta. Uudeltamaalta eduskuntaan valittiin TEKin hallituksen jäsen TkT Jyrki Kasvi (vihr.), DI Johanna Karimäki (vihr.) ja arkkitehti Anders Adlercreutz (rkp).

Pirkanmaalta pääsivät läpi TkL Satu Hassi (vihr.) ja DI Sami Savio (ps). Oulusta puolestaan valittiin DI Mari-Leena Talvitie (kok.).

Varasijoille ylsi kolme tekkiläistä ehdokasta. Satakunnassa varaedustajaksi valittiin DI Kari Hannus (kok.), Hämeessä DI Lulu Ranne (ps) ja Kaakkois-Suomessa DI Hanna Holopainen (vihr.).

Lisäksi eduskuntaan valittiin kahdeksan muuta tekniikkataustaista kansanedustajaa, joista neljä on insinöörejä.

TEK onnittelee uusia kansanedustajia ja kiittää kaikkia ehdolla olleita tekkiläisiä!

TEKNOLOGIAN ROOLI HYVINVOINNIN RAKENTAMISESSA KESKEINEN

Hallitusohjelmaneuvottelut pääsevät täyteen vauhtiinsa vielä tällä viikolla. TEK korostaa, että tulevan hallituksen tulee ymmärtää teknologian rooli hyvinvoinnin rakentamisessa.

TEKin tavoitteena on, että Suomessa on menestystä ruokkiva innovaatioympäristö ja parhaat osaajat sekä työelämä on mielekäs ja kannustava.

Avainsanat: