aikuinen henkilö puhuu kynä kädessään

Kunta-alan työriitojen sovittelu jatkui maanantaina

|
Uutinen

Kunta-alan työriitojen sovittelu jatkui eilen koko päivän valtakunnansovittelijan toimistossa. JUKOn hallinto on valmiudessa ja kokoontuu tarvittaessa käsittelemään valtakunnansovittelijan sovintoesitystä.

JUKO tavoittelee neuvotteluissa vähintään 2 prosentin yleiskorotusta vuodelle 2022 sekä monivuotista palkkaohjelmaa.

Näitä tavoitteita vahvistaa JUKOn ja tutkimuslaitos Kantar Publicin toteuttama kyselytutkimus julkisen sektorin palkansaajista.

Tutkimuksen mukaan julkisalan työntekijät ovat todella sitoutuneita ja ylpeitä omasta ja koko julkisen sektorin työstä. Samaan aikaan monella on työmäärä koronan takia kasvanut entisestään ja yli puolet kokee palkkansa liian pieneksi tehtävien vaativuuteen nähden.

Lue lisää: Korona lisäsi joka kolmannen työmäärää julkisella sektorilla – ”Väki on huippuunsa sitoutunutta”

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.