Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa

Kunta-alan kipupisteet kartoitettu – sovittelu jatkuu torstaina

|
Uutinen

JUKOn kunta-alan neuvottelijat tapasivat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan keskiviikkoaamuna 6.4.

JUKOn kunta-alan neuvottelujoukkue tapasi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan viikon tauon jälkeen keskiviikkona aamulla 6. huhtikuuta.

Kipupisteiden läpikäymisen jälkeen on tarkoitus jatkaa sovittelua huomenna torstaina.

Tämän päivän tapaamisessa valtakunnansovittelija halusi selvittää, miksi sovintoesitys kaatui ja miten osapuolet jatkaisivat tästä eteenpäin.

JUKO teki selväksi, että sovintoesityksen kaatumisen keskeisin syy on palkkaohjelman puuttuminen kokonaan.

Myös esitys tulevaisuuden sopimusjärjestelmästä eli kahdesta erillisestä pöydästä kunta-alalle ja hyvinvointialueille on mahdoton. Lisäksi mukana oli JUKOlle kestämättömiä sopimusalakohtaisia esityksiä.

Lakot alkoivat neljässä kaupungissa

Tiistainen kunta-alan mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla osoitti jukolaisen kentän tunnot ja vahvisti henkeä entisestään. Tänään kunta-alan lakot ovat alkaneet Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa.

Kunta-alan työriitojen sovittelu oli tauolla maaliskuun lopulta lähtien. Valtakunnansovittelija Piekkala keskeytti sovittelun sen jälkeen, kun palkansaajajärjestöt olivat hylänneet hänen sovintoesityksensä.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Kunta-alalla työskentelevä, saatko tietoa tilanteesta?

Ovatko yhteys- ja työpaikkatietosi ajan tasalla? On tärkeää, että TEKin viestintä tavoittaa kaikki kunta-alalla työskentelevät jäsenet. Päivitä omat yhteystietosi jäsenportaalissa ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.