Palkkaneuvottelut, toimisto

Kunta-ala kokoontui torstaina – ilman palkkaohjelmaa ratkaisua ei tule

|
Uutinen

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa palkkaohjelmaa. Kaikille osapuolille on selvää, että ilman palkkaohjelmaa työkiistaan ei ole tulossa ratkaisua.

Tietoa kunta-alan tilanteesta ja lakkoavustuksista

Ovatko yhteys- ja työpaikkatietosi ajan tasalla? On tärkeää, että TEKin viestintä tavoittaa kaikki kunta-alalla työskentelevät jäsenet. Päivitä omat yhteystietosi jäsenportaalissa ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.

TEK maksaa 100 euroa lakkoavustusta/lakkopäivä. Lakkoavustus on verollinen korvaus. Voit hakea lakkoavustusta lakon jälkeen tällä lomakkeella. Pyrimme maksamaan avustukset mahdollisimman pian lakon jälkeen. 

UKK ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

UKK kuntasektorin lakoista

 

Kunta-alan neuvotteluosapuolet kokoontuivat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan luona torstaina 7. huhtikuuta.

Piekkala oli aiemmin viikolla käynyt kunkin osapuolen kanssa kahdenkeskiset keskustelut, ja torstain tilaisuudessa hän tiivisti osapuolten näkemykset.

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa palkkaohjelmaa. Kaikille osapuolille on selvää, että ilman palkkaohjelmaa työkiistaan ei ole tulossa ratkaisua.

Sovittelija esittää sovittelulautakunnan asettamista

Torstaina aamupäivällä valtakunnansovittelija esitti työ- ja elinkeinoministeriölle sovittelulautakunnan asettamista kunta-alan työriitojen ratkaisemiseksi.

Lautakunta päättää itse, milloin se kokoontuu ja järjestäytyy. Lautakunnan sihteerinä toimii valtakunnansovittelija.

Torstain puoleenpäivään mennessä lautakuntaa ei ollut vielä asetettu. JUKO odottaa asiasta lisätietoja.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tapani Laurikainen
Tapani Laurikainen
Työelämäasiantuntija, kuntasektori